ЕКСКУРЗИИ

Карнавалът на Венеция - Откриване
Маршрут:
София - Загреб - Триест - Лидо ди Йезоло - Верона - Падуа - Венеция - София

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Цена от: 365 лв.

Програма
Полезно
Италия
Венециански карнавални маски за всички ! В дните на карнавала, хората, които се радвали на празници и обществени забавления, откриват забавление и удоволствие, но също така и свобода на изразяване, която не съществувала в нито един друг момент или място. Бедните също са могли да критикуват и да се забавляват по време на карнавала, когато аристократичната република се превъръщала в демокрация под формата на смях и радост. Социалното освобождаване по време на карнавала било фактор за поддържане на мира.


1 ден София - Загреб (782 км)
06:30 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Сърбия за Хърватия. Вечерта кратка туристическа разходка в Загреб - столицата на Хърватия. от Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк, Катедралата на Каптол и статуята на Богородица. Нощувка в хотел***.

2 ден Загреб - Триест (237 км) - Лидо ди Йезоло (145 км)
Закуска. Отпътуване за Италия през Словения. На обяд пристигане в Триест областен и пристанищен град – амфитеатрално разположен на адриатическия бряг. Тур. Програма: Площада „Обединена Италия”, Кметството, театъра Верди, старата Фондова борса, канал Гранде, православната църква Св.Спиридон. Св.време за ароматно еспресо в центъра. Продължаваме към Венеция. Около 17 ч. пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел***. Вечерта разходка в курорта изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Свободно време. По желание* Вечеря в типична италиaнска тратория. Нощувка.

3 ден Лидо ди Йезоло - Верона (160 км) - Падуа (90 км) - Лидо ди Йезоло (84 км)
Закуска. Отпътуване за Верона - градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, ренесансовия площад Ербе с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, паметника на Данте и гробницата на фамилия ла Скала. Свободно време по търговката улица Мазини. След обяд туристическа програма в Падуа: на площада Прато дела Вале, катедралата Св.Антоний, Паметника на Гатамелата и катедралата Св. Джустина. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден ВЕНЕЦИЯ
Закуска. 09:00 Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви; през великолепния Дворец на Дожите/отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. 12 ч. Участие в официалното откриване на Карнавала с най-грандиозната част – Полета на ангела на площад Сан Марко. По желание разходка с гондола из плетеницата от канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. Участие във фиестата и шествията на Карнавала по живописните площади на Венеция: камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт и др. Свободно време. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден Венеция – София (1160 км)
Около 15 ч. пристигане в София.

Цена за възрастен в двойна стая - 365 лева
При група от мин. 40 туристи
Цена за дете до 12 год. с 2-ма възр - 320 лв.
Допащане за единична стая – 79 лева