ЕКСКУРЗИИ

Природни чудеса: ПЛИТВИЧКИТЕ ЕЗЕРА и ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА, езерото БЛЕД...и още Загреб, Опатия, Любляна
Маршрут:
София - Белград - Загреб - Плитвички езера - Опатия - Посойна - Блед - Любляна - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Цена от: 389 лв.

Програма
Полезно
Словения
1 Ден София - Белград - Загреб
06 ч. отпътуване от София /Руски паметник/ по маршрут : КПП Калотина – Сърбия за Хърватия. Вечерна разходка в Загреб на основните забележителности: централният площад “Бан Йелачич”, Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът “Долач”; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата “Св. Марк”; Парламентът; църквата “Св. Катерина”. Привечер настаняване в хотел*** в Загреб.

2 Ден Загреб - Плитвички езера – Опатия- Посойна
Закуска. 08 ч. Отпътуване за Плитвичките езера – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите са направени малки горски пътеки и дървени мостове.Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион туристи годишно. Цялата каскада се обхожда за около 4-5 часа с помощта на туристически влакчета, корабчета, но при всички случаи има пешеходни преходи . Свободно време. След обяд отпътуване за Опатия за най-луксозния адриатически курорт на Хърватия – фото-пауза в Опатия по крайбрежната алея, разкриваща гледки към островите и елегантните вили, към каменния бряг и зелените хълмове. известен и под италианското име Абация. Настаняване в хотел в района на Постойна/ Хърватия. Нощувка.

3 Ден Постойна яма – Блед - Любляна
Закуска. Освобождаване на хотела. 09 ч. посещение на природния феномен пещерата “Постойна яма”/входната такса се внася на 2-ра вноска/. Със своите над 20 километра , плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 35 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – „човешката риба“. Разглеждане на пещерата с влакче. Свободно време за разходка и закупуване на сувенири. Следобед по желание - полудневна екскурзия до езерото Блед с възможност за разходка с лодка и посещение на едноименния замък. Връщане в Любляна. Нощувка. Нощувка.

4 Ден Любляна – София
Закуска. 09 ч. пешеходна разходка в центъра на Любляна: площад “Франк Прешерн” с паметника на поета, Францисканския манастир/отвън/, Тройния мост на река Любляница, Кметството, църквата ”Св.Николай”, колоритния пазар до Драконовия мост- символ на града. Свободно време. 11 ч. отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена за възрастен в двойна и тройна стая: 389 лева
Цената е валидна при група от мин. 40 туриста
Цена за деца до 12 г. в стая с 2-ма родители - 295 лв.
Доплащане за единична стая - 75 лв.