ВЕЛИКДЕН

Предколедна Златна Прага
Маршрут:
София - Прага - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Цена от: 780 лв.

Програма
Полезно
Чехия
Защо да изберем това пътуване?
Чехия е една от малкото страни, които към днешна дата няма рестрикции за пътуващите от България туристи.
В Прага се намират едни от най-красивите коледни базари в Европа. Този разположен в стария град е един от най-предпочитаните от туристите, тъй като там се намира и голямата коледна елха. Освен множеството възможности за коледен шопинг посетителите могат да преборят студеното време и с чаша греяно вино, топли сладкиши и множество вкусотии за похапване..
Ще видим още и световноизвесния курорт Карлови Вари.
Ще посетим и Коледния базар в немския град Дрезден, както и дворецът „Цвингер“ с известната картинна галерия.

Ден 1: София - Прага
Отпътуване за Прага с полет на авиокомпания България Ер в 10:25 ч. Пристигане на летището в Прага в 11:20 ч.Трансфер от летището до хотела. Туристическа програма - пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (включена в цената): разглеждане на Пражки Храд, Храдчанске намести с Архиепископския дворец, Катедралата „Св. Вит” и базиликата „Св. Иржи”, старият Кралски дворец, Златната уличка и Черната кула, Мала Страна, Карловия мост, Средновековните улички на Старе Место (Старият град), Староместске намести (старият градски площад) с Тинския храм, църквата „Свети Миколаш”, паметникът на Ян Хус, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестният Астрономически часовник от ХV век „Орлой”. Вечерта по - желание круиз по р.Вълтава, с включена вечеря на бюфет (без напитки, около 2 часа, срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 2: Прага - Дрезден
Закуска. Свободно време в Прага с възможност да се насладите на множеството Коледни базари. Или туристическа програма по - желание: Коледните базари в немския град Дрезден (срещу допълнително заплащане): целодневна екскурзия с екскурзовод на български език. Разглеждане на града - Дрезденската Опера; дворецът „Цвингер“ с известната картинна галерия на старите майстори, с творби на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд; църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе; терасата на граф Брюел, наричана „Балконът на Европа“. Вечерта по желание: посещение на чешка фолклорна вечер с шоу програма и вечеря, включваща традиционно чешко меню и неограничено количество напитки – бира, вино, безалкохолни, вода (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 3: Прага - Карлови Вари
Закуска. Свободно време в Прага или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане): Целодневна екскурзия с посещение на балнеолечебния курорт Карлови Вари. Пешеходна разходка в центъра на курорта с възможност за обяд. Привечер връщане в Прага. Вечерта по желание посещение на традиционен чешки пивовар „У Флеку“ или „Новоместки пивовар“ с вечеря на тристепенно меню (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 4: Прага - София
Закуска. Свободно време в Прага. В 14:00 ч. трансфер до летището за полет до София в 16:20 ч. Пристигане на летище София в 19:20 ч.

Цени при настаняване в хотел Хотел Adeba 3* в Прага https://www.adeba.cz/en
Цена на човек в двойна стая - 870 лв.
Цена на човек в единична стая - 945 лв


Цени при настаняване в хотел Manes 4* в Прага https://www.hotelmanes.cz/en/
Цена на човек в двойна стая - 915 лв.
Цена на човек в единична стая - 1117 лв


Цената е на човек и включва:
 • Самолетен билет София - Прага - София с редовен полет на авиокомпания България Ер;
 • включени летищни такси;
 • Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23кг.;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 3 нощувки със закуски в избрания от вас хотел;
 • Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език – около 3,5 - 4 часа;
 • Включени слушалки по време на пешеходната обиколка на Прага;
 • Водач по време на цялата екскурзия;
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва:
 • Разходи за градски транспорт в Прага;
 • Допълнителни екскурзии по програмата;
 • Разходи от личен характер.