ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро в най-добрия хотел ДРИМ 4*
Маршрут:
София - Скопие - Струга - Битоля - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване:
26.04.2019 г.

Цена от: 335 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Македония
1 Ден 26.04.19
07.30 ч. Отпътуване от София / площад Ал.Невски за Македония по маршрут София – Кюстендил - Скопие - Струга. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир. По обяд туристическа разходка в старата част на град Скопие, разглеждат се чаршията, каменния мост, църквата “Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, посещение на новия център на града около паметника на Александър Македонски. Свободно време за обяд и сувенири. Отпътуване за Струга. Привечер настаняване в хотел Дрим****. Вечеря на блок-маса. Нощувка.

2 Ден 27.04.19
Закуска на блок-маса. Св. време в Струга или 10 ч. По желание **екскурзия с кораб по езерото до манастира “Св. Наум” / 25 лв./. Круиза по езерото е съпроводен с екскурзоводна беседа и жива музика. Слизане и посещение на манастирския комплекс “Св.Наум”, със запазени стенописи и иконостас, съхранили духа на времето. Разглеждане на парка и параклиса Св.Петка. Свободно време за обяд и избор на красиви бижута от прочутия бисер. 17 ч. връщане в хотела. свободно време за разходка в Струга: къщата на братя Миладинови, паметника на Стружанката;старата чаршия. Завръщане в хотела.
19 - 23:30 ч. Вечеря на блок-маса с жива музика.
В 23 часа посещение на Празнична Великденска литургия в църквата „Свети Великомъченик Георги“в Струга.

3 Ден 28.04.19
Велика неделя. Закуска на блок-маса. 09 ч. По желание* Eкскурзия до Охрид с екскурзовод и автобус /15 лв./ Охрид пешеходна разходка на стария град: паметника на Св.Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви, църквата “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Св. Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града, Църквата “Св. Богородица Каменско”, Стария чинар и др. Свободно време за сувенири в центъра. Връщане в хотела.
13-15 часа – участие в една истинска атракция „Празничен великденски обяд” на брега на Охридското езеро пред хотела. Специален комплимент от домакините с боядисани яйца, димящи открити грил – бюфети с апетитни меса, сезонен салатен бар,традиционни специалитети, поляти с безлимитни местни напитки и оркестър на живо.
19-01 ч. Вечеря на блок-маса с жива музика. Продължаване на празничното веселие. Нощувка.

4 Ден 29.04.19
Закуска. B 10 ч. отпътуване от хотела за България. Пешеходна разходка в центъра на Битоля - старата чаршия с консулските служби, църквата Св.Димидър. По обяд отпътуване за Бьлгария. Пристигане в София късно вечерта.

Цена на възрастен в двойна стая: 335 лв.
ЦЕНА за Единична стая - 430 лв.
ЦЕНА за трети възрастен в тройна стая - 320 лв.
ЦЕНА за Дете от 3 до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 260 лв.
Цените са валидни при група от 40 души