ЕКСКУРЗИИ

Карнавалът на Венеция - ОТКРИВАНЕ
Маршрут:
София - Загреб - *Верона - *Падуа - Венеция - София

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване:
21.02.2019 г.

Цена от: 335 лв.

Програма
Полезно
Италия
carnival-venezia-22.02.19.doc

Насладете се и уважавайте Венеция ! - мотото на Карнавал 2019


ПРОГРАМА - ОТКРИВАНЕ
1 ден (21.02.)
07 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Нощувка в хотел*** .

2 ден (22.02.)
Закуска. Туристическа програма в Загреб – от Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк , Катедралата на Каптол и колоритния пазар Долац. Отпътуване за Италия през Словения. Около 17 ч. пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел***. Вечерта разходка в курорта изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Свободно време. По желание*Вечеря в италиaнски ресторант с напитки . Нощувка.

3 ден (23.02.)
Закуска. Свободно време в курорта или по желание* Еднодневна екскурзия до ВЕРОНА и ПАДУА . Отпътуване за Верона - градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, ренесансовия площад Ербе с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, паметника на Данте и гробниците на фамилия ла Скала. Свободно време по търговката улица Мацини. След обяд туристическа програма в Падуа с разглеждане на площада Прато дела Вале, катедралата Св.Антоний, Паметника на Донатело и катедралата Св. Джустина. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден (24.02.)
Закуска. 09:00 Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви; през великолепния Дворец на Дожите/отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. 11 ч. Участие в официалното откриване на Карнавала с най-грандиозната част – Полета на ангела на площад Сан Марко. По желание разходка с гондола из плетеницата от канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. Участие във фиестата и шествията на Карнавала по живописните площади на Венеция: камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт и др. От 15:30 ч. Наблюдаване на плащад Сан Марко номинациите за „Най-Добра МАСКА“ .18 ч.Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден (25.02.)
Около 15 ч. пристигане в София.

Цена на възрастен в двойна стая: 335 лв.
ЦЕНА за Единична стая - 415 лв.
ЦЕНА за Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 300 лв.

Цените са валидни при група от 40 души