ЕКСКУРЗИИ

ПЕРЛИТЕ на ЙОРДАНИЯ и СВЕТИТЕ ЗЕМИ
Маршрут:
СОФИЯ – АКАБА – ПЕТРА – УАДИ РУМ – ВИТЛЕЕМ – МЪРТВО МОРЕ – ЙЕРУАСАЛИМ – АМАН – МЪРТВО МОРЕ – ПЛАНИНАТА НЕБО – МАДАБА – АКАБА – ПЛАЖ ИЛИ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРАЛИ – СОФИЯ

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Цена от: 1590 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Полетно разписание:
София – Акаба: 08:00 – 11:30 ч.
Акаба – София: 16:00 - 19:30 ч.

ДЕН 1 / СОФИЯ – АКАБА
Събираме се на летище Варна за чартърен полет София – Акаба.
След пристигането не летище Кинг Хюсиен, преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към Акаба, известен със своите пясъчни, девствени плажове и едни от най-красивите коралови рифове на Червено море.
Настаняване в Reau Rivage 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 / ПЕТРА – УАДИ РУМ
от Акаба до Петра – около 126 км / 1 час и 50 мин
от Петра до Уади Рум – около 105км / 1 час и 40 мин
Закуска. Отправяме се към розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО. Петра, чието име означава „скала“, е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център, за който са се носили митове и легенди.
За да достигнем до това чудо на древния свят, ще преминем през тесен пролом дълъг 1 км и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Самата разходка е едно незабравимо преживяване, по време на която ще заснемете ослепителни цветове на скалните образувания. Предвижвайте се напред, постепенно пред нас ще се разкрие магическа гледка: Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той е построен през първи век, като гроб на важен набатейски цар и е израз на техническия гений на тези древни хора.
За финал на деня ни предстои уникално изживяване – нощувка под звездите на природният феномен Уади Рум.
Настаняване в Sand Rose capmp или Hillawi camp, или подобен в Уади Рум.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 / УАДИ РУМ – ДЖИП САФАРИ – ВИТЛЕЕМ
Около 416 км / 5 часа и 30 мин
Ранна закуска.Уади Рум е невероятно място извън времето. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс като „огромни, отекващи и богоподобни“. Макар на пръв поглед пустинята да е една безкрайна пустош, тук посетителите могат да се чувстват като истински откриватели, търсещи спокойствието на огромните равнини, спускане в дълбоки каньони или скални рисунки на повече от 4000 години.
За да бъде наистина незабравимо нашето преживяване в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността, се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло!
След емоционалната сутрин в пустинята се отправяме към границата с Израел.
По път ще спрем за кратка почивка на брега на Мъртво море. След смяна на местния екскурзовод и автобуса достигаме до Витлеем – родното място на Исус Христос. Ще посетим Базиликата Рождество Христово.
Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН 4 / ЙЕРУАСАЛИМ – МЪРТВО МОРЕ
От Витлеем до Йерусалим – около 9 км / 20 мин.
От Йерусалим до Мъртво море – около 45 км / 50 мин.
От Мъртво море до Аман – около 190 км / 3 часа и 30 мин.
Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.
След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.
По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.
Ще минем през малките улички на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най-святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.
Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.
Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.
Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение.
След обиколката из Светите места, преминаваме през района на Мъртво море и се връщаме в Йордания. Сменяме автобуса и местния екскурзовод.
Настаняване в хотел в Аман. Нощувка.

ДЕН 5 / АМАН – МЪРТВО МОРЕ – ПЛАНИНАТА НЕБО – МАДАБА
От Аман до Мъртво море – около 50 км / 50 мин.
От Мъртво море до Недо – около 30 км / 30 мин.
От Недо до Мадаба – около 9 км / 20 мин.
От Мадаба до Акаба – около 300 км / около 4 часа
Закуска. Програмата започва с обзорна, автобусна обиколка на Аман – столицата на Йордания е елегантна смесица на древно и модерно. Първоначално, също като Рим, Аман е бил построен на 7 хълма, сега се простира на повече от 19. Наричат го още Белия град, заради белите и розови камъни, с които са изградени сградите.
Черешката на положителните емоции през днешният ден е едно от най-удивителните места на Земята – Мъртво море. Крайбрежието на езерото (каквото всъщност представлява Мъртво море) е най-ниската част от сушата на планетата и най-богатия източник на естествени соли в света. Ежегодно нивото на водите на Мъртво море спада средно с 1 метър. Направете денят си още по-вълнуващ и запомнящ се – вземете вестник и легнете като човешка коркова тапа във водата, или по-точно върху нея. Гарантирано е, че няма да потънете, тъй като съдържанието на сол е седем пъти по-голямо от това в Средиземно море.
Мъртво море безспорно се нарежда сред най-интересните природни феномени, които задължително трябва да бъдат видени.
Следваща наша спирка е Хълмът Небо (обект на посещение само когато църквата е отворена), който се намира в покрайнините на Мадаба. Смята се, че Моисей се качил на този хълм и Бог му показал гледка към Обетованата земя. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани, обвито в мистерия и легенди.
Продължаваме към Мадаба – петият по големина град в Йордания. Той пази следите на древни цивилизации под формата на красиви мозайки, с които градът е известен днес. Едно от най-значимите за нас места е Църквата Свети Георги. Там се намира „Картата на Мадаба”. Това е най-известната мозайка в Мадаба. Датира от VI век и изобразява Йерусалим и част от Светите земи. Картата се намира на пода на църквата.
Трансфер до Акаба. Нощувка.

ДЕН 6 / АКАБА – ПЛАЖ ИЛИ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРАЛИ – СОФИЯ
Закуска. Идеален завършек на преживяванията е да се докоснете до красотата на Червено море с екскурзията: Шнорхелинг за разглеждане на пъстри рибки и корали.
Трансфер до летището и полет Акаба – София.

Цена на Човек в двойна / тройна стая - 1690 лева / ПРОМО ЦЕНА: 1590 лева
Цена за Единична стая - 1970 лева / ПРОМО ЦЕНА: 1870 лева
Цена за Дете 2 – 11,99г. настанено с 2-ма възрастни - 1650 лева / ПРОМО ЦЕНА: 1550 лева

Цената включва:
 • Самолетен билет с директен чартърен полет, с включени летищни таки;
 • Багаж – чекиран 20 кг и малък ръчен;
 • 5 нощувки със закуски и вечери:
- 2 в Акаба, Sol y Mar Beu Rivage 4* или подобен;
- 1 във Витлеем, Paradise 3* или подобен;
- 1 в Аман, Grand Palace 4* или подобен;
- 1 в пустинята Уади Рум, Sand Rose Camp или подобен;
 • Всички трансфери описани по програмата;
 • Обзорен тур на Петра;
 • Посещение на Уади Рум и джип сафари в пустинята;
 • Посещение на Витлеем и Базиликата Рождество Христово;
 • Тур на Йерусалим;
 • Сертификат за поклонничество;
 • Посещение на Мадаба и планината Небо;
 • Разглеждане на рибки и корали в Червено море;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Всички трансфери с комфортен климатизиран автобус;
 • Входни и изходни такси и визи за Йордания и Израел;
 • Медицинска застраховка с асистънс и покритие 10000 евро от ДЗИ;
 • Представител на туроператора за цялото пътуване.

Цената не включва:
 • Бакшиши за шофьорите около 2$ на ден;
 • Бакшиши за водачите около 3$ на ден;
 • Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
 • Обеди;
 • Лични разходи;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.