ЕКСКУРЗИИ

Баварски замъци
Маршрут:
София - Любляна - езерото Блед - Езерото Кимзее - Дворецът „Херенкимзее“ - Мюнхен - Замъкът „Линдерхоф“ - Замъкът „Нойшванщайн“ - Мюнхен - София

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Цена от: 499 лв.

Програма
Полезно
Германия


Ден 1:
Отпътуване от София в 6.30 ч. от стадион„Васил Левски“, по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Отпътуване за Блед – "изумруденото езеро", разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка плетна до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври, при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца "Херенкимзее" – "новият Версай" на Лудвиг II (необходимо е ползване на корабче). Настаняване в Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец "Линдерхоф" – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" е построен след едно посещение на Версайския дворец и е единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца. Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци Разглеждане на замъка Нойшванщайн отвън). По желание разходка до моста "Мариенбрюке", изграден над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в Мюнхен.

Ден 4:
Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в историческия център на Мюнхен (минимум 1 ч.): площад "Мариенплац" с колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър", старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията "Хофбройхаус" с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание посещение на двореца "Нимфенбург" – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за България в 19.00 ч.

Ден 5:
Пристигане в София стадион „Васил Левски“ късния следобед.

ЦЕНА за Възрастен в Двойна стая: 499 лева
Цена за Дете до 12 г. Доп. легло в двойна стая с 2-ма родители - 455 лева
Цена за Единична стая - 719 лева

Екскурзията се провежда при минимум 38 записани туристи.

Цената включва:
  • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видео, минибар);
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна / Кран;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен;
  • пешеходна разходка в Мюнхен;
  • фотопауза на езерото Блед;
  • посещение на замъците "Линдерхоф" и "Нойшванщайн" , (входните такси се заплащат допълнително);
  • посещение на двореца "Херенкимзее" (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително);
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит 5 000 EUR;
  • водач-екскурзовод от България.