ЕКСКУРЗИИ

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА ЯМА И ЕЗЕРОТО БЛЕД
Маршрут:
СОФИЯ – ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – РИЕКА – пещерата ПОСТОЙНА ЯМА – замъка ПРЕДЯМА – езерото БЛЕД – ЛЮБЛЯНА – СОФИЯ

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Цена от: 499 лв.

Програма
Полезно
Словения
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ /
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.30ч. Транзитно пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобед. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св.Марк. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – РИЕКА/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Езерата се делят на Горни и Долни, като най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3,5-4 часа. Отпътуване за Риека. Настаняване в хотел в района на Риека или Опатия. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /пещерата ПОСТОЙНА ЯМА – замъка ПРЕДЯМА – езерото БЛЕД – ЛЮБЛЯНА /
Закуска. Отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма” и замъка Предяма.
Пещерата Постойна е най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. C. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 10 °
Посещение на замъка Предяма - царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата.
Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Посещение на средновековния замък на Блед построен върху скала извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрк II на епископ Албуин от Брихен.
Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЛЮБЛЯНА - СОФИЯ/
Закуска. Сутринта пешеходна обиколка в централната част на Любляна: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

Цени за дата на отпътуване: 03.09.22
Цена на Човек в двойна стая - 539 лева
Цена за Трети възрастен в стая - 515 лева
Цена за Единична стая - 665 лева
Цена за Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни) - 480 лева


Цени за дати на отпътуване: 22.09.22, 06.10.22, 20.10.22
Цена на Човек в двойна стая - 499 лева
Цена за Трети възрастен в стая - 479 лева
Цена за Единична стая - 595 лева
Цена за Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни) - 450 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря (салата, супа и основно ястие) в хотел 3* в района на Загреб
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря (салата, супа и основно ястие) в хотел 3* в района на Риека или Опатия
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря (салата, супа и основно ястие) в хотел 3* в района на Любляна
  • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
  • Водач от фирмата организатор;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Входни такси на туристическите обекти по програмата:
Плитвички езера - Април, Май и Октомври – 160 куни за възрастен | 45 kn за деца до 18 г.; Юни-Септември - 250 kn за възрастен |100 kn за деца до 18г.;
комбиниран билет за посещение на пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 37.40 евро;
замъка Блед – 13 евро възрастен
  • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани!
  • Доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.