ЕКСКУРЗИИ

РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ, остров КАПРИ и АМАЛФИ
Маршрут:
София - Игуменица - Бари - ПОМПЕЙ - НЕАПОЛ - СОРЕНТО - о.КАПРИ - АМАЛФИ - РИМ - ВАТИКАНА - Бари - Игуменица - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Дати на отпътуване:
31.03.2019 г., 23.09.2019 г.

Цена от: 699 лв.

Програма
Полезно
Италия
1 ден: София - Игуменица (630 км.)
08:30 ч. Отпътуване от София /Руски паметник/. Транзитен преход през Гърция - Солун - Козани - Йоанина за пристанище Игуменица на Йонийско море. 23 ч. качване на ферибот за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на в седалка deck, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

2 ден: Бари - Помпей и Неапол (270 км.)
Пристигане в Бари в 10 ч. Отпътуване за Неапол. Пристигане около 14.00 часа начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец, построен през 17 в. за испанските вицекрале; Свободно време. Отпътуване за Помпей. 16:30 ч. Разглеждане на античния - възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта". екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотел***. Нощувка.

3 ден: Соренто - остров Капри и крайбрежието на Амалфи (90 км.)
Закуска и отпътуване за Соренто и от пристанището качване на кораб за остров Капри - този изключително красив и известен средиземноморски остров, Изкачване със зъбчата железница до главния площад Умберто I Пиацета и разходка из острова, посещение на църквата Св. Стефан, покрай Кортезиански манастир Св. Яков., посещение на ”Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите ”Faraglioni”. Свободно време по живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива. Връщане в Соренто. След обяд продължавеме с автобус към спиращото дъха Амалфийско крайбрежие. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Разходка и свободно време в Амалфи. Вечерта връщане в Соренто. Нощувка.

4 ден: Соренто - РИМ (260 км.)
Закуска. 09.00 ч. отпътуване за Рим. 13 ч. пешеходна обиколка в центъра на Римската империя с екскурзовод на български език: църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ, Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Свободно време. Настаняване хотел в района на Рим. Нощувка.

5 ден: РИМ и Ватикана
Закуска. Посещение на Ватикана (UNESCO) най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание *посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг.език и предварителна резервация. След обяд разходка по бреговете на р. Тибър до Монумента на Ангела и моста със статуите на Бернини. Свободно време за самостоятелно посещение на Колизеума, Капитолийските музеи, Вила Боргезе. Вечерта по желание* Вечеря в типичен италиански ресторант. Нощувка.

6 ден: РИМ - Бари (500 км.)
Закуска. Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим - Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи" /днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio построена от Джан Лоренцо Бернини за фамилия Лудовичи/ днес се помещава Парламента на Италия Свободно време по търговската Виа дел Корсо. 12 ч. отпътуване за Бари и разглеждане на катедралата „Св.Николай“, където се съхраняват мощите на светеца. 20 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция.

7 ден: Игуменица - София (630 км.)
08 ч. пристигане в Гърция / Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 22 ч.

ЦЕНА на 1 турист: 699 лева за ранни записвания до 20.02.2019
Цена за деца до 12 год. в стая с 2-ма родители - 610 лв.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая - 140 лв.

ЦЕНА на 1 турист: 740 лева при записвания след 20.02.2019
Цена за деца до 12 год. в стая с 2-ма родители - 650 лв.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая - 160 лв.