ЕКСКУРЗИИ

РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ, остров КАПРИ и АМАЛФИ БЕЗ КАРАНТИНА !!!
Маршрут:
София - Игуменица - Бари - ПОМПЕЙ - НЕАПОЛ - СОРЕНТО - о.КАПРИ - АМАЛФИ - РИМ - ВАТИКАНА - Бари - Игуменица - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Цена от: 699 лв.

Програма
Полезно
Италия
ugnaitalia-18.09.21.doc1 ден: София - Йоанина - Игуменица (630 км.)
8:30 ч. отпътуване от София /Руски паметник/. Транзитен преход през Гърция - Солун - Козани - Йоанина. Кратка разходка в обласния град Йоанина, красиво разположен на брега на езеро. Продължаваме за пристанище Игуменица на Йонийско море. 20 ч. качване на ферибот за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на в седалка deck, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

2 ден: Бари - Неапол - Помпей (280 км.)
Пристигане в Бари в 09 ч. oтпътуване за Неапол. Пристигане около 14 часа начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец,, построен през 17 в. за испанските вицекрале;Свободно време. Отпътуване за Помпей. 17 ч. Разглеждане на античния - възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта" (екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотел***. Нощувка.

3 ден: Соренто – остров Капри и крайбрежието на Амалфи (90 км.)
Закуска и отпътуване за Соренто и от пристанището качване на кораб за остров Капри - този изключително красив и известен средиземноморски остров, Изкачване със зъбчата железница до главния площад Умберто I Пиацета и разходка из острова, посещение на църквата Св. Стефан, покрай Кортезиански манастир Св. Яков., посещение на ”Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите ”Faraglioni”. Свободно време по живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива.Връщане в Соренто. След обяд продължавеме с автобус към спиращото дъха Амалфийско крайбрежие. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Разходка и свободно време в Амалфи. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Соренто – РИМ (260 км.)
Закуска. 09.00 ч. отпътуване за Рим. 13:30 ч. Пешеходна обиколка в центъра на Рим с екскурзовод на български език: ще започнем с Бароковите площади на Рим - Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи" /днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio /днес се помещава Парламента на Италия/.. до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Продългаваме към площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II и Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачваме Капитолийския хълм по стълбите на Микеландгело. Пауза с ароматно кафе и красива панорама, продължаваме през римските форуми до Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Настаняване хотел в района на Рим. Нощувка.

5 ден: РИМ и Ватикана
Закуска. 09:30 ч. Посещение на Ватикана (UNESCO) най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание *посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг.език и предварителна резервация. След обяд разходка по бреговете на р. Тибър до Монумента на Ангела и моста със статуите на Бернини Свободно време за шопинг по търговската улица Виа Дел Корсо .Вечерта по желание* Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

6 ден: РИМ - Бари (500 км.)
Закуска. 08 ч. отпътуване за Бари - центъра на област Пулия. 15 ч. Туристическа разходка в града, разглеждане на катедралата „Св.Николай“, където се съхраняват мощите на светеца. 19 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция.

7 ден: Игуменица – София (630 км.)
8 ч. пристигане в Гърция / Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 22 ч.

ЦЕНА на 1 турист - 699 лева - за ранни записвания до 17.06.2021
Цена за деца до 12 год. в стая с 2-ма родители - 610 лв.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая - 140 лв.


ЦЕНА на 1 турист - 745 лева - при записвания след 17.06.2020
Цена за деца до 12 год. в стая с 2-ма родители - 645 лв.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая - 160 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
 • 4 нощувки със закуски – две в района на Соренто хотел ***, две в РИМ в хотел***;
 • 2 билети за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица в седалка deck;
 • Турпрограма в Соренто, о.Капри, Амалфи, Неапол, Рим и екскурзоводно обслужване по целия маршрут;
 • туристическа програма с местен екскурзовод в Рим – имперския град;
 • Цялата организация по Вашето пътуване, Водач от туристическата агенция;
 • Мед. застраховка за 5000 EUR за престоя в ЗК ”ЕВРОИНС”за туристи до 65 г.

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • Доплащане за настаняване на ферибота в каюта:
Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети :
Вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – (186 лв.), Външна с 2 легла/ душ, тоалетна – (200 лв.),
Вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – (144 лв.), Външна с 3 легла/ душ, тоалетна – (160 лв.),
Вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – (104 лв.) само за семейства
Забележка: Изисква се предварителна резервация до 17.07.2020 при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 20.08.20
 • Вход за Археологичната зона на Помпей + слушалки + местен екскурзовод - 18 евро; за деца до 18г. – 14 € по желание при мин. 30 души
 • Корабчето до о.Капри и автобус по Амалфийската ривиера - 50 евро; за деца до 18 г. - 44 евро задължителен (ако искате да посетите о-в Капри и Амалфи ). Цената включва – фериботни билети Соренто-Капри - Соренто, фуникуляра в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри, пешеходна обиколка с екскурзовод на бълг. език, транспорт с автобус
 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 35 евро; за деца до 18 г. – 28 евро – предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на бълг.език. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 30.07.20