Коледа и Нова година

НОВА ГОДИНА в МАКЕДОНИЯ на брега на ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО в хотел ДРИМ 4*
Маршрут:
София - Струга - *Охрид - Битоля - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване:
30.12.2019 г.

Цена от: 455 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Македония
ny-20-drim-3hb-30.12.19.doc

Четиридневна екскурзия с автобус от 30.12.19 до 02.01.2020 – без нощен преход
Три полупансиона..и още 2 Празнични НГ вечери с безлимитни напитки и Обяд с лебедите на 01.01.20


1 Ден 30.12.19
07.30 ч. отпътуване от София / площад Ал.Невски за Македония по маршрут София – Кюстендил – Скопие – Струга. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир. По обяд туристическа разходка в старата част на град Скопие, разглеждат се чаршията, каменния мост, църквата “Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Струга. Привечер настаняване в хотел Дрим****. Вечеря на блок-маса. Нощувка.

2 Ден 31.12.19
Закуска на блок-маса. Св. време или 09:30 ч. По желание *Eкскурзия до Охрид и Струга с екскурзовод и автобус /15 лв./ Ще започнем с посещение на Билянини извори и легендата за красивата Биляна и цар Самуил, следва пешеходна разходка на стария Охрид: паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви, църквата “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Св. Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града, Църквата “Св. Богородица Каменско”, Стария чинар и др. Свободно време за обяд и сувенири в центъра. След обяд туристическа разходка в град Струга. Разглеждат се: къщата на братя Миладинови, паметника на Стружанката; Старата чаршия. Завръщане в хотела. Свободно време.
20:30. ч. ще започнем с аператив ”Добре дошли„ на червения килим в лоби бара.
21:00 ч. празнична Новогодишна вечеря в ресторанта с богато меню и неограничена консумация на местни напитки – ракия, вино, минерална и газирана вода с жанров оркестър на живо. Празнични наздравици с шампанско – в 23:00 за настъпваща българската Нова година и в 24:00 часа – за македонската Нова година. Продължаване на празничното веселие.! ЧНГ 2020 !!!! Нощувка.

3 Ден 01.01.2020
Закуска на блок-маса. 13:00 часа - участие в една истинска новогодишна атракция „Празничен обяд с лебедите” на брега на Охридското езеро пред хотела. Специален комплимент от домакините с димящи открити грил - бюфети с апетитни меса, сезонен салатен бар, греяно вино, ракия и местна музика на живо. Снимки с лебедите. 15 ч. по желание *екскурзия до манастира “Св. Наум” по брега на Охридското езеро с автобус /15 лв/. На 35 км. от Струга сред живописна природа се издига манастира “Св.Наум”, със запазени стенописи и иконостас, съхранили духа на времето. Свободно време за разглеждане на манастира и църквата Св.Петка, тук можете да закупите красиви бижута от прочутия бисер. На връщане фото-пауза на „Музея на вода“ Връщане в хотела. Втора празнична вечеря с музика. Нощувка.

4 Ден 02.01.20
Закуска. B 10 ч. отпътуване от хотела за България. Пешеходна разходка в центъра на Битоля-старата чаршия с консулските служби, църквата "Св.Димидър". Следобяд отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена за възрастен в двойна стая: 455 лв.
ЦЕНА за Единична стая - 545 лв.
ЦЕНА за трети възрастен в тройна стая - 395 лв.
ЦЕНА за Дете от 3 до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 310 лв.


Цените са валидни при група от 40 души

В цената са включени:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видео/;
 • 3 нощувки в хотел ДРИМ**** със закуски на блок-маса www.drim.com.mk
 • 1 вечеря на блок маса / на 30.12.;
 • Коктейл „Добре дошли“ на 31.12.2019 в лоби бара на хотела 20 ч.;
 • Празнична НГ вечеря в ресторанта с безлимитни напитки, жива музика-оркестър;
 • Празнична вечеря 01.01. в ресторанта с безлимитни напитки, оркестър;
 • Празничен обяд с лебедите с грил-бюфети, напитки и музика на брега на Охридското езеро пред хотела;
 • Пешеходна разходка в Скопие на 30.12 и Битоля на 02.01.20;
 • медицинска застраховка с лимит 2000 € на "ЗД EUROINS";
 • Водач от Тур.Агенция ИНТЕРТРАВЕЛ.

Цената не включва:
 • възможност отпътуване от Сливен, Стара Загора доплащане – 30 лв. и от Пловдив – 20 лв. и Пазарджик - 15 лв.;
 • Екскурзия до град Охрид и Струга с екскурзовод на 31.12 /15 лв./ при мин. 25 записани туристи внасят се на 2-ра вноска
 • Екскурзия до манастира “Св. Наум” и Билянините извори на 01.01 с автобус /15 лв./ при мин. 25 записани туристи внасят се на 2-ра вноска
 • Входни такси за музеите по програмата Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев в Скопие;
 • Входни такси в църквата църквата "Св. София", Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник/и Самуиловата крепост и манастира "Свети Наум" - общо около 10 лв.