СКИ ПОЧИВКИ

СКИ в БЪЛГАРИЯ - Пампорово / Орловец 5*
Маршрут:
София - Пампорово - София

Продължителност:
1 ден / 1 нощувка

Цена от: 115 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Информация за Пампорово:
https://pamporovo.me/services/digital/webcams/
Курортен комплекс и ски дестинация Пампорово e разположен в централната част на Родопите на 1650 метра н.в., в подножието на връх Снежанка. Намира се само на 15 км от град Смолян, на 10 км от Чепеларе и на около 90 км от Пловдив. Климатът в района се отличава с мека зима с над 240 слънчеви дни, което прави Пампорово най-слънчевия планински курорт в България. Средната годишна температура е 5.5°С. Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Ски сезонът започва в началото на месец декември и продължава до края на месец април. През зимата снежната покривка достига до 2 м. Планината е с умерен климат със средиземноморско влияние, което предопределя продължителна, но мека зима. Сред най-големите плюсове на Пампорово е липсата на опасност от лавини и силен ураганен вятър. Повишената отрицателна йонизация във въздуха в района на Пампорово прави курорта подходящ за рехабилитация на респираторни заболявания, заболявания на нервната система и метаболизма.
Пампорово е изключително подходящ за развитието на зимен спорт, като ски и сноуборд и е признат от редица международни организации като ски дестинация, сред които и Neilson Active Holidays - за най-добрия курорт в Европа за начинаещи скиори с най-доброто Ски училище на “Пампорово” АД за сезон 2010/11.
Ски писти
Ски пистите в Пампорово са с различна степен на трудност от зелени - подходящи за начинаещи скиори до черни - истинско предизвикателство за професионалистите. Общата им дължина е 37 км. Пампорово е особено подходящ за ски бягане. Маршрутът е с обща дължина от 25 км. и преминава през живописни местности от Пампорово до с. Мугла и обратно.
Най-многобройни са пистите за начинаещи скиори - зелени и сини. Около 90% от пистите са оборудвани със система за изкуствено заснежаване, което осигурява постоянна снежна покривка през зимния сезон, въпреки сравнително малката надморска височина. Ски зоната на Пампорово е съоръжена с 145 броя хидрантни шахти , върху които могат да се монтират оръдия за изкуствен сняг , а броят на функциониращите снежни оръдия е 80 , като предстои техният брой да се увеличава постоянно всяка година.
От началото на сезон 2009/2010 комлекс Пампорово предлага - нощното ски каране на писта Стената - 2 от 17:30 до 22:00 часа.
с.Стойките
Живописното село Стойките е разположено в местност Широка лъка в Западните Родопи. Намира се на 16 км северозападно от Смолян, 95 км югозападно от Пловдив и само на 5 км от Пампорово. Пръснато в пет махали, запазило автентичния облик на малко родопско село, национални традиции, бит и култура, село Стойките привлича многобройни туристи и предлага прекрасни възможности за отдих и почивка сред атмосферата на отдавна отминали времена. Разположено в полите на планината, селото предлага невероятна панорама на рида Чернатица, върховете Мургавец и Перелик и възпятия в народните песни връх Карлък.
Селото е споменато за пръв път в писмен документ от 1706 г. от френския пътешественик Пол Люкас. Заселено е през XVII – ти век при една от вълните на помохамеданчвания в Родопския край. Дълго време селото се е считало за част от Широка Лъка. След Освобождението (1878г.) селото е важен център при битките на Капитан Петко Войвода със сенклеристите , които се опитват да върнат турското владичество. Интерес в селото представлява църквата “Св. Св. Петър и Павел” – една от най-красивите в Родопите. В селото е намерен бронзов медал от първите международни Олимпийски игри в Атина (1896г.). Според историци борецът е бил местен овчар и във всички битки по съборите в района, той е бил непобедим. Има доказателства, че по времето на олимпиадата е бил в Гърция. Така според учените той е първия българин участвал на олимпиада и първият български олимпийски шампион.
В близост до село Стойките се намира най-новия закрит 6-седалков лифт към връх Снежанка, откъдето тръгват 2 от най-дългите и широки писти в курорт Пампорово.

ранни записвания до 31.10.2020 г.

Цени за ПЕРИОД 01.12– 28.12.2020 и 04.03 – 15.04.2021
Цена за 1 нощ. със закуска
Цена за Двойна стая /двойно настаняване/* - 230 лева
Цена за Апартамент /двойно настаняване/* - 330 лева
Цена за 1 нощ. със закуска и вечеря
Цена за Двойна стая /двойно настаняване/* - 306 лева
Цена за Апартамент /двойно настаняване/* - 406 лева

Цени за ПЕРИОД 04.01 – 03.03.2021
Цена за 1 нощ. със закуска
Цена за Двойна стая /двойно настаняване/* - 270 лева
Цена за Апартамент /двойно настаняване/* - 346 лева
Цена за 1 нощ. със закуска и вечеря
Цена за Двойна стая /двойно настаняване/* - 380 лева
Цена за Апартамент /двойно настаняване/* - 456 лева

Цените са в лева, на помещение, за една нощувка и включват:
 • Нощувка в избран тип помещение.
 • Закуска (ВВ) или закуска и вечеря (НВ) на блок маса (според избрания пакет). Вечерите на блок маса се осъществяват в ресторанта на хотел Перелик 5*.
 • Достъп до „Mountain relax lounge” Орловец и ползване на вътрешен релакс басейн, билкова сауна, инфрачервена хало сауна, арома сауна, парна баня, арома парна баня, достъп до хамам стая, тропически душ и фитнес.
 • Транспорт до ски зоната и обратно (по график).
 • Ски гардероб за съхранение на собствено оборудване в хотела и на ски център 2 Малина
 • Безплатен Wi-Fi интернет достъп в целия хотел, застраховка, туристически данък и 9% ДДС
 • Наличен безплатен открит паркинг до изчерпване на наличните места (без резервации)

Отстъпки:
 • 15% отстъпка за ранни записвания за резервации, направени и пълно платени до 31.10.2020 г.
 • 10% отстъпка за ранни записвания за резервации, направени и пълно платени до 30.11.2020 г.
 • 5% отстъпка за дълъг престой при минимум 5 и повече нощувки за настаняване във всички периоди.
 • Отстъпка за семейства с деца, настанени в стаи със свързана врата – плащате първата стая на стандартна цена и получавате 25% намаление от цената на втората стая със свързана врата. Отстъпката за втората стая е приложима, само ако тя е предназначена за децата на възраст до 11,99 години и при връзка с отдел Резервации.

Отстъпките за ранни записвания, фамилни стаи и дълъг престой могат да се комбинират.

20% специална оферта за резервации с престой в периодите 10-14 Януари, 17-21 Януари, 7-11 Февруари, 21-25 Февруари и след 7 Март 2021 г. (вкл.).Специалната оферта не се комбинира с отстъпките по ранните записвания.