УИКЕНДИ

Уикенд в РУМЪНИЯ
Маршрут:
София - Букурещ - Синая - Бран* - Брашов* - София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване:
04.09.2021 г.

Цена от: 155 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Румъния
1-ви Ден
Отпътуване в 06.00 ч. от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София. Пътуване по маршрут София – Ботевград - Плевен – Русе,с възможност за качване от градовете по маршрута (08:00 ч. от магазин „МЕТРО”, Плевен; 10:30 ч. от бензиностанция „Лукойл”, Русе),преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния –Букурещ.Панорамна обиколка на северната централна част на града, по време на която ще имате въжможност да видите: народния театър; паметника на Ромул и Рем; университета; пиаца „Виктория”; сградата на министерски съвет; къщата на Джиджи Бекали; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка, държавната печатница и др. Посещение на известния музей на селото, разположен в парка Хераструл, представляващ музеен комплекс с над 270 автентични къщии съоръжения, типични за различните райони на страната.Свободно време. Отправяне към величествените Карпати и нейната „перла” –курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 –1695 г.Настаняване в хотел 2*.Свободно време. Нощувка.

2-ри Ден
Закуска по меню. Посещение на Двореца “Пелеш”-строен в периода 1873-1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І.Екскурзия до Бран и Брашов, по желание. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”-ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване зацентъра на българската емиграция през Възраждането -градБрашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, централния площади др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта,по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястияи музика на живо. Нощувка.

3-ти Ден
Закуска по меню. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа,известен още като малкия Париж. Предстои втората част на обиколката на града, включваща: къщата –музей на Джордже Енеску; Атене; площадът на революцията; паметникът на Карол I, пред кралския дворец; художествената галерия; исторически музей; военния клуб, достигайки до река Дъмбовица и двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света.Свободно време в центъра на града, с възможност за разходка, шопинг и обяд в стария град на Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на ул. „Оборище”, до площад „Св. Александър Невски”.

Цена на турист: 155 лв.
Доплащане за единична стая – 60 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;
 • 2 нощувки със закуски по меню в 2*хотел в Синая
 • Представител на фирмата по време на цялото пътуване
 • панорамна обиколка на Букурещ;
 • медицинска застраховка, с лимит 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”

Цената не включва:
 • входните таксина посещаваните обекти*
 • вечеря в ресторанта на хотела –10 евро
 • екскурзия до Бран и Брашов –20евро, при минимум 20 туристи
 • Вечеря в традиционен румънски ресторант с програма и жива музика в Синая (студено предястие по селски, салата, основно ястие, десерт, вода, 1 чаша вино плюс посрещане с традиционна напитка за добре дошли) при мин. 20 туристи – 20 €
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет-съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания "Евроинс" срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.
Забележка: Входните такси за посещаваните по програмата обекти са както следва:
 • музей на селото в Букурещ –15 леи;
 • Замъка „Пелеш”–30 леи за възрастен; 15леи залица над 65 годишна възраст и 8леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ.
 • Замъка „Бран”–40леи за възрастен; 30леи за лица над 65 годишна възраст; 25леи за студенти -срещу задължителнопредставяне на съответен документ и 10леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ.
 • „Черната” църква–10леи.
 • Синайския манастир –5 леи.

Начин на плащане: 30% от пакетната цена при резервация за пътуването.

Доплащане на екскурзията до 14 дни преди датата на отпътуване.
Тип на програмата: „СПО” (специална промоционална оферта) Потребителят има право да се откаже от пътуването,без санкция, до 3 дни след подписване на договор за туристически пакет и внасяне на депозит.В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя,

Туроператорът удържа следните неустойки:
 • акопрекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване
 • ако прекратяването е от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване
 • таксата е в размер на 30 % от цената на пътуването
 • ако прекратяването е от 29до 20 календарни дни преди датата на пътуването -50% от общата стойност на пътуването
 • ако прекратяването е от 19 до 14 календарни дни преди датата на пътуването -80% от общата стойност на пътуването
 • ако предкратяването е под 14 календарни дни предидатата на пътуването -100% от общата цена на организираното пътуване.