УИКЕНДИ

Уикенд в РУМЪНИЯ
Маршрут:
София - Букурещ - Синая - Бран - Брашов - Букурещ - София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Цена от: 145 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Румъния
1 Ден
Отпътуване в 06.00 часа от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София.Пътуване по маршрут София – Плевен – Русе, с възможност за качване от градовете по маршрута (08:00 ч. от магазин „МЕТРО”, Плевен; 10:30 ч. от бензиностанция „Лукойл”, Русе), преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ.Панорамна обиколка на северната централна част на града, по време на която ще имате въжможност да видите: народния театър; паметника на Ромул и Рем; университета; пиаца „Виктория”; сградата на министерски съвет; къщата на Джиджи Бекали; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка, държавната печатница и др. Посещение на известния музей на селото, разположен в парка Хераструл, представляващ музеен комплекс с над 270 автентични къщии съоръжения, типични за различните райони на страната.Свободно време. Отправяне към величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 – 1695 г. Настаняване в хотел 2*. Свободно време. Нощувка.

2 Ден
Закуска по меню. Посещение на Двореца “Пелеш”-строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І.Екскурзия до Бран и Брашов, по желание. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”-ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване зацентъра на българската емиграция през Възраждането -градБрашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, централния площади др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта,по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястияи музика на живо. Нощувка.

3 Ден
Закуска по меню. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа,известен още като малкия Париж. Предстои втората част на обиколката на града, включваща: къщата –музей на Джордже Енеску; Атене; площадът на революцията; паметникът на Карол I, позициониран пред кралския дворец; художествената галерия; исторически музей; военния клуб, достигайки до река Дъмбовица и двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света.Свободно време в центъра на града, с възможност за разходка, шопинг и обяд в стария град на Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цена: 145 лв.
Доплащане за единична стая – 60 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията - 40 туристи.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз;
 • 2 нощувки със закускипо менюв 2*хотел в Синая;
 • Представител на фирмата по време на цялото пътуване;
 • панорамна обиколка на Букурещ;
 • медицинска застраховка, с лимит 2000 евро на ЗК „ЕвроИнс”.

Цената не включва:
 • входните таксина посещаваните обекти*разходи от личен характер;
 • вечеря в ресторанта на хотела – 10 евро;
 • екскурзия до Бран и Брашов – 20евро, при минимум 20 туристи;
 • посещение на местен ресторант - 20 евро;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
 • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет-съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др., които се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания "Евроинс" срещу доплащане, съгласно тарифите на Застрахователя.