УИКЕНДИ

Романтичен уикенд в РИМ
Маршрут:
София - Рим - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Цена от: 595 лв.

Програма
Полезно
Италия


ранни записвания до 60 дни

1 ден
10:50 ч. сборен пункт на летище София Терминал 1. 12.50 ч.излитане за Рим с полет на Авиокомпания WiZZ AIR. Пристигане в Рим в 13.55 ч. на летище Фиумичино. Трансфер от летището до хотела и Настаняване в хотел 3* в центъра. 16 ч. Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. (продължителност 3-4 ч.) Пътешествие в центъра на Римската империя Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и пешеходна разходка в бароков Рим – площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободен ден в Рим. Възможност за Посещение на Ватикана център на католицизма – Площад Свети Петър, Базиликата “Сан Пиетро”. По желание* - посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на български език + слушалки /35 €/. След обяд разходка по кейовете на река Тибър, “Замъка на Ангела” до пиаца “Колона” или възможност за посещение на музеи: Колизеума, Вила „Боргезе“ и др. Свободно време. Вечерта по желание* Романтична Вечеря в ресторант ”Mangrovia”. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за разходка или Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим. Обиколката включва едни от най-забележителните и романтични места в града, които ни отвеждат в епохата на Барока – Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Океан със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи"/ днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio построена от Джан Лоренцо Бернини за фамилия Лудовичи/ днес се помещава Парламента на Италия / с екскурзовод на български език - 35 лева. Свободно време по търговската Виа дел Корсо. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време. 13 ч. Отпътуване от хотела. Трансфер до летище Фиумичино. 14.35 ч. Излитане за България с полет на Авиокомпания WIZZ AIR. 17.35 ч. кацане в София.

ранни записвания до 60 дни

Цена за ранни записвания на турист в двойна и тройна стая: 595 лв.
Цена за дете до 10 г. настанено с двама възрастни: 530 лв.
/при група от мин. 15 души/
Доплащане за единична стая: 165 лв.


Стандартна цена на турист в двойна и тройна стая: 645 лв.
Цена за дете до 10 г. Настанено с двама възрастни: 580 лв.
/при група от мин. 15 души/
Доплащане за единична стая: 180 лв.