УИКЕНДИ

Романтичен уикенд в РИМ
Маршрут:
София - Рим - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Цена от: 655 лв.

Програма
Полезно
Италия
rim-plane-19-ryan.doc1 ден София Терминал 2 - Рим (1 ч. 55 мин)
05:00 ч. сборен пункт на летище София Терминал 2. 06.40 ч. излитане за Рим с полет на Авиокомпания RAYAN AIR. Пристигане в Рим в 07.35 ч. на летище Чиампино. Трансфер от летището до хотела и оставяне на багажа в хотел 3* в центъра. 12 ч. пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. (продължителност 3-4 ч.), придвижването става с градския транспорт. Ще започнем от църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ; Пътешествие в центъра на Римската империя Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха /отвън/; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, паметника на Марк Аврелий, по стълбата на Микеланджело до площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II и продължаваме към Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Цената на тази обиколка е включена в общата. Връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден РИМ - Ватикана
Закуска. Ватикана - център на католицизма, Площад Свети Петър, Базиликата “Сан Пиетро”. Посещение на Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Св. “Сан Пиетро” с екскурзовод на български език + слушалки. След обяд разходка по кейовете на река Тибър , “Замъка на Ангела”. Свободно време за посещение на музеи: Колизеума, Вила „Боргезе“ и др. По желание Вечеря в традиционен ресторант Mangrovia с римско меню. Нощувка.

3 ден РИМ
Закуска. Свободно време за разходка или по желание Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим* - 35 лева – за сметка на всеки участник. Свободно време по търговската Виа дел Корсо. По желание Вечеря в италиански ресторант. Нощувка.

4 ден Рим - София Терминал 2 (1 ч. 50 мин)
Закуска - пакет 05 ч. Отпътуване от хотела. Трансфер до летище Чиампино. 08.00 ч. излитане за България с полет на Авиокомпания RAYN AIR. 10.50 ч. кацане в София.

Цена на турист в двойна и тройна стая: 655 лв.
/при група от мин. 15 души/
Доплащане за единична стая: 180 лв.

Пакетната цена включва:
  • Самолетен билет: София-Рим-София с Авиокомпания RYAN AIR;
  • Трансфер: летище - хотел - летище;
  • Летищни такси;
  • 1 pъчен багаж с максим. размер 40х30х20 см. /дамска чанта или чанта за лаптоп/;
  • 3 нощувки със закуски в централен хотел*** https://raelihotels.it/en до Термини;
  • Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език.
  • Мед.застраховка за целия престой на стойност 5000 евро;
  • Водач от агенция “ИНТЕРТРАВЕЛ”.