УИКЕНДИ

Романтичен уикенд в РИМ
Маршрут:
София - Рим - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване:
24.09.2020 г.

Цена от: 551 лв.

Програма
Полезно
Италия
rim-plane-20-ryan.doc1 ден София Терминал 2 - Рим (1 ч. 55 мин)
05:00 ч. сборен пункт на летище София Терминал 2. 06.40 ч. излитане за Рим с полет на Авиокомпания RAYAN AIR. Пристигане в Рим в 07.35 ч. на летище Чиампино. Трансфер от летището до хотела и оставяне на багажа в хотел 3* в центъра. 12 ч. пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. (продължителност 3-4 ч.), придвижването става с градския транспорт. Ще започнем от църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ; Пътешествие в центъра на Римската империя Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха /отвън/; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачване на Капитолия, паметника на Марк Аврелий, по стълбата на Микеланджело до площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II и продължаваме към Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Цената на тази обиколка е включена в общата. Връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден РИМ - Ватикана
Закуска. Ватикана - център на католицизма, Площад Свети Петър, Базиликата “Сан Пиетро”. Посещение на Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Св. “Сан Пиетро” с екскурзовод на български език + слушалки. След обяд разходка по кейовете на река Тибър , “Замъка на Ангела”. Свободно време за посещение на музеи: Колизеума, Вила „Боргезе“ и др. По желание Вечеря в традиционен ресторант Mangrovia с римско меню. Нощувка.

3 ден РИМ
Закуска. Свободно време за разходка или по желание Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим* - 35 лева – за сметка на всеки участник. Свободно време по търговската Виа дел Корсо. По желание Вечеря в италиански ресторант. Нощувка.

4 ден Рим - София Терминал 2 (1 ч. 50 мин)
Закуска - пакет 05 ч. Отпътуване от хотела. Трансфер до летище Чиампино. 08.00 ч. излитане за България с полет на Авиокомпания RAYN AIR. 10.50 ч. кацане в София.

Цените са валидни за ранни записвния до 27.06.2020 г.

Цена за дата на отпътуване: 20.08.2020 г.
Цена на турист в двойна и тройна стая: 551 лв.

Цена за дата на отпътуване: 24.09.2020 г.
Цена на турист в двойна и тройна стая: 550 лв.


Цените са валидни при група от мин. 15 души
Доплащане за единична стая: 180 лв.

Пакетната цена включва:
 • Самолетен билет: София - Рим - София с Авиокомпания RYAN AIR;
 • Трансфер: летище - хотел - летище;
 • Летищни такси;
 • 1 pъчен багаж с максим. размер 40х30х20 см. /дамска чанта или чанта за лаптоп/;
 • 3 нощувки със закуски в централен хотел*** https://raelihotels.it/en до Термини;
 • Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език.
 • Мед.застраховка за целия престой на стойност 5000 евро;
 • Водач от агенция “ИНТЕРТРАВЕЛ”.

Цената не включва:
 • 1 pъчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/- 40 лв. в двете посоки, заявява се и плаща с Депозита;
 • Такса за един куфар до 20 кг – 100 лв. в двете посоки , заявява се и плаща с Депозита;
 • запазено място с самолета от 8 лева до 40 лева на посока;
 • Туристическа такса в Рим: 4 € на турист на нощувка в хотел категория 3 звезди Общо: 12€ (заплаща се на рецепцията на хотела преди отпътуване);
 • Такса слушалки за обиколка Рим - 2 евро;
 • Посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – 75 лв. : включва – предваритерна резервация , входна такса, слушалки , местен екскурзовод на български език, при група от мин 10 души/;
 • Входните такси на музеите: Колизеума и Форум Романум – 13 евро, Музей на базиликата Сан Клементе – 10 евро, Купола на катедралата Сан Пиетро – 7 евро, Галерия Вила Боргезе – 28 евро;
 • карта за метро и автобус за 1,5 евро. За ден – 7 евро;
 • Пешеходна екскурзия по Бароковите площади на Рим - Обиколката включва едни от най-забележителните и романтични места в града, които ни отвеждат в епохата на Барока – Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи"/днес Министерски съвет/, елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio построена от Джан Лоренцо Бернини за фамилия Лудовичи /днес е Парламента на Италия / с екскурзовод на български език - 35 лв.
 • Вечеря в традиционен ресторант с римско меню – 25 евро.