УИКЕНДИ

Уикенд в МИЛАНО, Лугано, Комо и езерата
Маршрут:
София - Милано - *Eзерото МАДЖОРЕ - *Стреза - *Лугано и Комо - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
11.08.2023 г.,   12.10.2023 г.,   15.10.2023 г.

Цена от: 765 лв.

Програма
1 ДЕН София – Бергамо/ Милано
12:45 ч. среща на летище СФ Терминал 2 на гишето за Милано. 14:45 ч. Отпътуване от летище София с полет на Ryan Air. 15:45 ч. пристигане на л-ще Бергамо до Милано. Трансфер летище – Милано и настаняване в хотел 3* в Милано. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

2 ДЕН Eзерото МАДЖОРЕ - Стреза
Закуска. Свободно време в Милано или По желание Eднодневна екскурзия до езерото Маджоре и Стреза *08 ч. Отпътуване с влак за Стреза (95 км – 1ч.07 мин.) – перлата на Лаго Маджоре, градче, разположено на брега на езерото, в което Ърнест Хемингуей написва известния си роман “Сбогом на оръжията”. По желание, срещу допълнително залащане - разходка с лодка до 3-те Боромеови острова. Посещение на Ренесансовата вила на семейство Боромео и на красивата ботаническа градина в английски стил, разположени на Изола Мадре. Разходка сред чудните цветни градини, разположени терасовидно към езерото на Изола Белла и посещение на италианския бароков дворец, където през 1935 г. се провежда конференцията Стреза. и Изола деи Пескатори - живописно рибарско селище, След 15 ч. – разходка из Стреза, Разходка по крайбрежната алея с изглад към Алпите. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН Милано – Лугано /Швейцария /- Комо и едноименното езеро .
Закуска. По желание, с допълнително заплащане:* 08 ч. Едноднодневна екскурзия пленителния град ЛУГАНО и курорта Комо. Пристигане в Лугано – най-южния град на Швейцария/кантон Тичино, живописно разположен на брега на езерото Лугано. Разходката ни започва от пиаца делла Риформа, където се издига ренесансовата сграда на кметството, катедралата „Сан Лоренцо“ и продължава през вечно зеления парк и крайбрежната алея, известена с красивите си италиански дворци. Отпътуване за езерото Комо. Разглеждане на главния град на езерото Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Възможност за разходка с корабче по езерото.Свободно време. Връщане в Милано. Нощувка.

4 ДЕН – Милано - Бергамо - София
Закуска. 09:30 ч. Пешеходна разходка в историческия център на Милано /с метро /: започва с посещение на средновековната крепост „Сфорца”, продължаваме по виа „Данте“ с паметника на Гарибалди към Площада и Катедралата Дуомо една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”. Фото- пауза пред внушителния монумент на краля- обединител. Ще прекосим Покрития пасаж Виктор Емануел II, към Паметника на Леонардо да Винчи и операта “Ла Скала” /отвън/. Свободно време за шопинг по световно извесна улица на модата Монтенаполеоне. Свободно време в Милано по интереси – за музеи или шопинг. В 17 ч. Трансфер хотел – летище. В 19:50 ч. излитане за София с полет на Ryan Air. В 22:45 ч. пристигане в София T2.

Цени за дати на отпътуване: 11.08.2023
Цена за възрастен в двойна стая: 855 лв.
Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 799 лв.


Цени за дати на отпътуване: 12.10.2023
Цена за възрастен в двойна стая: 765 лв.
Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 700 лв.


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 18 туристи
Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 15 туристи.

Полетно разписание на Ryan Air :
Отпътуване(FR 3662) София 14:45 ч. Милано 15:45 ч.
Връщане(FR 3437) Милано 19:50 ч. София 22:45 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 самолетен билет София - Милано(Бергамо) - София;
 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Милано;
 летищни такси + 1 ръчен багаж (чанта или раница 40 x 30 x 20 cm, до 10 kg );
 трансфер летище - хотел - летище
 Туристическа обиколка на Милано с екскурзовод на български език;
 Водач по време на пътуването от ТА “ИНТЕРТРАВЕЛ“ при група мин 15 души.
 Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 5000 евро на ЗД“ЕВРОИНС“; Информация за медицинска застраховка
Водач по време на пътуването от ТА “ИНТЕРТРАВЕЛ“ при група мин 15 души.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
o Доплащане за единична стая – 200 лв.
o Ръчен багаж (Преоритет) - 10 кг. – 70 лева в двете посоки / с размери 55 x 40 x 20 см / без остри предмети, шишета и флакони/ (предварително се заявява и плаща);
o 1 чекиран куфар до 10 кг. – 80 лева в двете посоки с размери 55 x 40 x 20 см / (предварително се заявява и плаща);
o 1 чекиран куфар до 20 кг. – 132 лева в двете посоки (предварително се заявява и плаща);
o Eднодневна Екскурзия до ЛУГАНО и eзерото КОМО - 135 лв. Дете до 12. – 110 лв (с микробус при мин.15 души и се заявява предварително) НЕ включва входни такси на туристически обекти по желание.
o Eднодневна екскурзия до езерото Маджоре – 175 лв. /с влак до Стреза; Корабче от Стреза до 3 острова (Изола Бела - Изола Мадре - Изола Пескатори) И включен Комбиниран билет за входни такси на 2-та острова – за Дете до 12 год. – 120 лв. при мин. 15 желаещи. и се заявяваи се заплаща предварително)
на Изола Бела:
- посещение на двореца Borromeo e на неговите барокови градини.
- Изложба „Виталиано VI. В двореца на Изола Бела ”, посветено на нейния основател, след 400 години от неговото раждане.
на Изола Мадре:
- посещение на Ботаническата градина, където се намират редки растителни видове и колекции от всяка точка на света.
- посещение на Двореца Borromeo;
o Задължителна туристическа такса престой в Италия, заплаща се на рецепцията на:
хотелa - 4 € на турист на ден ( общо 12 € за хотел 3*);
за предвижване в центъра на Милано и до туристичести обекти препоръчваме да закупувате /1 билет – 2.20 € дневна карта – 7 евро, която важи по всички линии на мерто и градски транспорт;/
o Важно ! Във връзка с драстичното поскъпване на цените на горивата, такси и др. транспортни разходи сме принудени да обявим допълнителна горивна такса по програма: позовавайки се на т. 2.1.7.1. от условията по договора за пътуване на ИнтерТравел – М.Д."- При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото."
o Горивната такса по тази програма се обявява 20 дни преди отпътуване - задължителна,
o застраховка "Oтмяна Пътуване" Информация за застраховка "Отмяна пътуване" Общи условия застраховка "Отмяна пътуване" СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ „КОВИД-19”

Начин на плащане:
Депозит 300 лв. + такса багаж;
Доплащане до 20 дни преди тръгване.
Курс 1 евро = 1.96 лв;

Санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни:

ИТАЛИЯ и Швейцария: Няма Визи
Санитарни и медицински изисквания за влизане в ИТАЛИЯ спрямо български граждани:
За Влизане в Италия от 03.01.2023 не се изискват нито сертификати, нито тестове!!!
От 1 ЮНИ се препоръчва носенето на респираторни средства тип FFP2 в следните случаи:
а) въздухоплавателни средства, извършващи търговски превоз на пътници; б)Препоръчва се носенето на средства за защита на дихателните пътища на всички обществени закрити места или места, отворени за обществеността.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди началната дата
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Информация превозвача: RYAN Air DAC.
Corporate Head Office Airside Business Park Swords Co. Dublin, Ireland
https://corporate.ryanair.com/about-us/our-fleet/
норма за безплатен превоз : една малка чанта ръчен багаж / с размери максимум 40 х 20 х 25 см / на борда на самолета без остри предмети, шишета и флакони/
ръчен багаж с доплащане – Приорити Ръчен багаж до 10 кг - / с размери 55 x 40 x 20 см / без остри предмети, шишета и флакони/
чекиран багаж с доплащане: куфар до 10 кг / с размери 55 x 40 x 20 см /
или куфар до 20 кг - / с размери 81x119x119 см /

Цените за багажа и местата подлежат на препотвърждение
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Промяна на име на пътник - Резервацията не може да се прехвърля. Името обаче може да се промени чрез Центъра за обаждания до 3 дни преди обявеното за излитане време, като се заплати такса – 60 евро за смяна на име на еднопосочен билет. Таксата се начислява на сменено име и на сектор. При отказ от пътуване цената за пътуване и таксите не се възстановяват.
Багаж, норма за безплатен превоз - една малка чанта с размери максимум 40 Х 20 Х 25 на борда на самолета* плюс с доплащане- 1 брой Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см / без остри предмети, шишета и флакони/ и чекиран багаж с доплащане 1 куфар до 20 кг
Превозването на течности, аерозоли и гелове в зоната за сигурност на летището и на борда се контролира в съответствие с актуалните Изисквания за сигурност в ЕС.
Течности в ръчния багаж
Когато минавате през проверката на сигурността на летището:
• Пренасяните течности трябва да са в опаковка от по-малко 100 мл (3,4 унции)
• Всички течности трябва да бъдат пренасяни в единични, прозрачни, повторно затварящи се пластмасови опаковки с размери максимум 20 см Х 20 см и с общ капацитет до 1 литър.
• Трябва да е възможно да затворите опаковката добре и да я нагласите в ръчния си багаж.
• Опаковката с течностите трябва да бъде извадена от останалия ръчен багаж и да бъде прегледана самостоятелно.
Чек-ин гишето - отваря 2 часа преди излитане и затваря 40 минути преди излитане. Пътници, които се явят по-малко от 40 минути преди обявеното за излитане време не се допускат на борда, губят местата си, а парите им няма да бъдат възстановени.
Флот - Част от стратегията на Ryanair да предлага възможно най-евтини самолетни билети включва използването само на един вид самолети по всички маршрути. Това са модели 737-800 на Boeing, които към 2017 г. наброяват 360. Очаква се до 2019 г. броят им да се увеличи до 570, като са поръчани и 100 модела Boeing 737 MAX 200.
Повече пространство за краката предлагат редовете 1, 2-5, както и 16 и 17.
Услуги на борда - Като авиолиния с отстъпки, RyanAir не предлага безплатна храна на борда. Пътниците могат да закупуват напитки и закуски от стюардесите.

  • Цените за багажа и местата подлежат на препотвърждение.
Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, която е 4-5% от цената на пътуването и се сключва до 3 дни след сключване на Договора.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” № 03700100003680 от 19.01.2022 в “ЗД EUROINS” АД - София, бул. Христофор Колумб № 43, Тел: 02 /9651 525, Б-Т:121265113