ОПОЗНАЙ РОДИНАТА

ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО – на Фестивала на младото вино Пловдив и Винен комплакс Старосел
Маршрут:
София - Пловдив - Хисаря - Старосел - София

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Цена от: 95 лв.

Програма
Полезно
1 ден 27.11.2021 София - Пловдив – Хисаря
07 ч. отпътуване от Ботевград с доплащане / при мин. 10 души/.
08 ч. Отпътуване от гр. София /стадион В.Левски за гр.Пловдив.
10 ч. посещение на Епископската базилика - представяща римското мозаечно наследство на Филипопол. Тя е най-голямата раннохристиянска църква в страната. Открита при разкопките монета на император Лициний (308-324) дава основание на хипотезата, че базиликата е сред първите, построени в Римската империя след легализирането на християнството през 313 г. Размерите, украсата и централното разположение на църквата в близост до форума на античния град свидетелстват за голямата и влиятелна християнска общност във Филипопол. 11: 30 ч. в стария град ще посетим 13-тото издание на Фестивалът "Дефиле на младото вино", запазена търговска марка за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в края на ноември. Фестивалът се провежда на специално отредени открити площи и точно указани къщи, предоставящи уютна атмосфера на възрожденските къщи на Стария град на Пловдив. Посетителите имат възможност да опитат младите вина на производители от различни райони на България. Вина съчетаващи традиции от миналото, възможностите на настоящето и силата на съвременната наука. Организирана пешеходна разходка в Стария град – Балабановата къща, посещение на църквата "Св. Св. Константин и Елена" и Етнографския музей, ресторант „Алафранга“ до Античния театър. Свободно време за дегустации и обяд. 15 ч . отпътуване за спа-курорта Хисаря. 16 ч. настаняване в хотел Аугуста***. Свободно време за релакс в спа центъра и закрития басейн с минерална вода.
20 ч. Вечеря* в ресторанта /на блок-маса/и напитки по избор с доплащане и танци с DJ.

2-ри ден 28.11. Хисаря – Старосел – София
Закуска на блок-маса. Свободно време за разходка и релакс в СПА зоната.
12 ч. Отпътуване към с. Старосел. Посещение на тракийския култов комплекс в Четиньова могила е открит през 2000 г. Той е най-големият открит досега тракийски комплекс с мавзолей. Храмът впечатлява с внушителната ограда (крепида) от каменни блокове, парадно стълбище с коридор и култова площадка. Продължаваме към КОМПЛЕКС за ВИНЕН И SPA ТУРИЗЪМ - Старосел. Свободно време за обяд и закупуване на вина. По желание* дегустация на вина във Винарска изба Старосел, разположена в подножието на древния тракийски храм. Разкритите в и около храма винарски съдове и пособия за правене на вино категорично доказват, че траките са преработвали грозде и пиели вино в околностите на село Старосел още V-VІ век преди Христа. След обяд отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

Цена на възрастен в двойна и тройна стая – 95 лв.
Цена за дете до 12г. на допълн.легло с двама родители – 85 лв. Цена на възрастен в единична на стая – 125 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 1 Нощувка със закуска на блок- маса в СПА-хотел Аугуста***;
 • ползване на закрит минерален басейн, джакузи, сауна, фитнес, интернет достъп;
 • Посещение на гр. Пловдив, Хисаря и Старосел;
 • Посещение на Фестивал "Дефиле на младото вино";
 • Пешеходна разходка из Стария град;
 • Мед. Застраховка за престоя;
 • Водач, екскурзовод от Туристическата агенция.

Цената не включва:
Входни такси за посещаваните обекти;
 • Епископска базилика - Пловдив – Възрастен Билет 12 лв., групов над 10 души – 10 лв. - За ученици и студенти - 5.00 лв.
 • Входна такса тракийския култов комплекс: Възрастен – 3 лв, пенсионери и ученици – 2лв. - 1 вечеря на блок-маса без напитки с музика DJ – 25 лв.
 • Доплащане за тръгване от Ботевтрад – 10 лв.
 • ВИНЕН ТУР - Обиколка, разкриваща тайните на сакралната напитка и тракийските мистерии в една вълшебна атмосфера с посещение в „ХРАМА НА ВИНОТО” - Цена: 5 лв. *ДЕГУСТАЦИЯ НА 3 ВИНА Цена: 15 лв. – заявява се предварително (Разходка в избата с дегустация на 3 типа от специално подбраните бутилирани винрна СТАРОСЕЛ, поднесени в „ХРАМА НА ВИНОТО” и подарък Cертификат.)

Заб. Дрескод червено и черно!?! Носете си бански и доброто настроение