ПРАЗНИЦИ

Великден на остров Корфу
Маршрут:
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ - КОЗАНИ - ЙОАНИНА – ИГУМЕНИЦА – Остров КОРФУ - СОФИЯ

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
03.05.2024 г.

Цена от: 675 лв.

Програма
1 ДЕН 03/05/2024:
Отпътуване от:
03/05/2024 – 03:00 ч. – Плевен – паркинг пред ЖП гара
03/05/2024 – 03:30ч. – Пловдив – ОМВ пред хотел Санкт Петербург
02/05/2024 – 20:30 ч. Русе – паркинг на ЖП гарата
02//05/2024 – 22:30 ч. Велико Търново – централна автогара Юг;
03/05/2023 – 0:00 ч. Габрово – ЛУКОЙЛ – Театър на Хумора и Сатирата
03/05/2024 – 00:45 ч. Севлиево – ЛУКОЙЛ
03/05/2024 – 06:00 часа – София от Стадион Васил Левски по маршрут: Промахонас –Солун – Верия – Козани – Янина – Игуменица. От тук се взема ферибот до остров Корфу / 1 час и 45 минути /. Пристигане на острова и настаняване в хотел MESSONGHI BEACH 3* – Mouraitika. Свободно време. На Разпети петък се провеждат празничните шествия в града. През този ден от всички църкви, без Св. Спиридон, тръгват шествия – Епитафии, като най-тържествената е в 21:00 часа от църквата “Metropolitan”. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН 04/05/2024
Закуска. Този ден трябва да се отдели за град Корфу, където се провеждат пищни Великденски тържества, чиято традиция датира от векове. Първото шествие започва в 9:00 часа с изнасянето на мощите на Св. Спиридон – Закрилникът на Корфу. Под съпровода на Филхармония и многобройни барабани, охранявано от моряци и предвождано от най-висшите свещенослужители на острова, то преминава по криволичещите улички на острова. В 11:00 часа градът се огласява от камбанен звън и островитяните започват да хвърлят от прозорците керамични съдове пълни с вода. След тази уникална церемония следва разходка из живописния град Корфу или време за кафе на ул. Листон – копиe на парижката „Риволи“ или обяд в някоя от прекрасните таверни. Следобяд Панорамна обиколка на град Корфу – разглеждане на старата и новата крепост, аркадите Листон, двореца “Ахилийон”- лятната резиденция на Императрица Сиси / *Ако отвори, защото е в ремонт /, полуостров Канони и Мишия остров с беседа на български език. Обратно в хотела за отдих. В 23:00 *по желание се посещава най-близката църква за литургия и жив огън. В 00:00 се обявява официалното „Христос Воскресе“ и отново под съпровода на Филхармонията и камбанен звън следват всенародни тържества и фойерверки. Връщане в хотела, където следва ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с козунаци, традиционната за Гърция супа „магерица“ и боядисани яйца. Нощувка.

3 ДЕН 05/05/2024:
Закуска. През този ден никой в Гърция не работи – ден на всеобщ, голям Празник. На обяд в хотел Messonghi Beach се организира ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с агнешки чевермета, узо, музика и танци. Следобяд, по желание екскурзия до Палеокастрица – едно от емблематичните места на Корфу, на чийто бряг се е разхождал Одисей, пленен от красотата на острова. Посещение и на манастира „Света Богородица Палеокастрица“, датиращ от 1225 г. Според легендата, за да спаси своя храм от пиратите, Богородица вкаменила кораба им. Обратно в хотела.Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН 06/05/2024:
Закуска. Отпътуване обратно за България: ферибот Корфу – Игуменица; Верия – Солун – София и градовете обратно по маршрута. Пристигане вечерта.

Цена за възрастен в двойна супериор стая: 675 лв.
Цена за 3-ти възрастен в двойна стая: 575 лв.
Цена за 1-во дете 2-10.99 г. с двама възрастни в стая: 280 лв.
Цена за 2-ро дете 2-10.99 г. с двама възрастни в стая: 470 лв.
Доплащане за единична стая: 260 лв.


Цените са валидни при резервации направени до 29/02/2024 г. и 50% предплата

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♦ Транспорт с комфортен автобус;
♦ 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в хотел Messonghi Beach 3* – www.messongibeach.gr;
♫ ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотел Messonghi Beach 3*
♫ ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с чевермета, узо и танци в ресторанта на хотел Messonghi Beach 3*;
♫ Панорамна обиколка на Корфу град и посещение на Двореца на Императрица Сиси с беседа на български език;
♫ Фериботен билет в двете посоки;
♦ Медицинска застраховка „Асистанс”с покритие 5000 евро /за лица до 5 г. над 64 години има доплащане/;
♦ Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
♦ Водач през цялото пътуване;

Цената не включва:
♫ Екскурзия до Палеокастрица – 20 € възрастен и 15 € дете до 11.99 г.;
♫ Входна такса на двореца Ахилийон или само на градините – групова цена – 5 евро;
⌂ Такса гориво – ако се наложи такава позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване
Програмата е калкулирана при цени на горивото – м. 11.2023.
⌂ Курортна такса в размер на 3 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.
⌂ Трансфер от/до:
Пловдив – 40 лв.; Плевен – 45 лв; Русе, Велико Търново, Габрово, Севлиево – 90 лв;
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!

ВАЖНО !
При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.
За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 150 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включени застраховка и фериботен билет.
Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 180.00 лв.
Маршрут на автобусите: Варна – Бургас – Стара Загора – София ….. – един отделен автобус; Плевен – Луковит – София…. – един отделен автобус; Пловдив – София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата…. – един автобус; София – Перник – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата….. – един отделен автобус;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен

Паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани.

За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътуваизвън България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Няма санитарни и визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При резервации направени до 31/01/2024, за да се ползват специалните цени по Ранни Записвания трябва да се внесе сумата от 50%; При резервации направени по редовни цени: Депозит 30%. при записване. Пълно плащане: 15 работни дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът не удържа неустойки при следните условия:

При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!

При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. “Христофор Колумб” 43, тел. 070017241, застрахователна полица № 03700100004731.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.

Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.

Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:

Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или

Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.

1.Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.

2.Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини ! Описаните в програмата чествания са традиционни за о-в Корфу, но твърде е възможно да претърпят корекции поради местни организационни промени или трафик !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.