ЕКСКУРЗИИ

Плитвички езера, пещерата Постойна яма и езерото Блед
Маршрут:
СОФИЯ – ЗАГРЕБ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР – СПЛИТ – НЕУМ - ДУБРОВНИК - КОТОР БУДВА – СОФИЯ

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Дати на отпътуване:
02.09.2021 г., 29.09.2021 г.

Цена от: 585 лв.

Програма
Полезно
Словения
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Маршрут на пътуването: София - Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Туристическа програма в центъра на хърватската столица: площад „Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад „Каптол”.
Настаняване в хотел в/в района на Загреб или в Самобор. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАДАР/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Езерата се делят на Горни и Долни, като най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3,5-4 часа.
Продължаване за Задар. Туристическа програма в Задар.- един от най-укрепените градове на Адриатическото крайбрежие в древността, запазил и до днес красотата и величието си - кръглата църква Св. Донат от 9-ти век, руините на Римския форум от II век пр.Хр., Задарската катедрала, Цитаделата.
Настаняване в хотел в района на Задар или Биоград на Мору. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /НАЦИОНАЛЕН ПАРК КЪРКА – СПЛИТ – НЕУМ/
Закуска. Отпътуване за Национален парк Кърка. Паркът обхваща обща площ от 109 километра от най-красивите участъци на река Крка и долната част на река Чикола. Най-голямата атракция на парка са великолепните му водопади, включително известните водопади Skradinski Buk, които са една от най-известните забележителности на Хърватия, представляващи каскада от 17 водопада с височина над 45 метра. Други атракции са малкият остров Visovac и водопадът Roski Slap. Екскурзията с лодка през парка (включена в цената на билета) е чудесен начин да видите голяма част от парка. Предстоят Ви възхитителни гледки и завладяващи разходки из красивите кътчета на парка, както и спиращи дъха водопади. Посещението на парка е около 4 часа.
Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива.
Вечерта настаняване в хотел в района на Неум. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /НЕУМ - ДУБРОВНИК - КОТОР/
Закуска. Отпътуване за Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти за които има входна такса. Туристите които не желаят да заплатят входните такси изчакват групата отвън пред всеки обект за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.
Отпътуване за Черна гора. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като „най-южния фиорд”. Пристигане в Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Разходка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон.
Настаняване в хотел в района на Будва. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / БУДВА – СОФИЯ/
Закуска. Туристическа разходка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла Будванска Ривиера.
След обиколката отпътуване за България.
Пристигане в София късно през нощта.

Цена човек в двойна стая - 585 лв.
Цена за трети възрастен в стая - 585 лв.
Цена за единична стая - 715 лв.
Цена за дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни) - 525 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в/в района на Загреб или в Самобор;
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в/в района на Задар или Биоград на Мору;
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3/4* в района на Неум;
  • 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Будва;
  • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/;
  • водач от фирмата организатор;
  • екскурзоводски услуги;
  • местни екскурзоводи за обиколките в Загреб, Задар, Сплит, Дубровник;
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане);

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • входни такси за забележителностите по програмата:
Плитвички езера - Април и Май – 160 куни за възрастен, 50 kn за деца до 18 г.; от Юни до Септември - 300 kn за възрастен., 120 kn за деца до 18г.;
Национален парк Кърка - входна такса 110 kn.
В Дубровник - за посещение на Францискански манастир, Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца Княжев двор - възрастен 28 евро общо, дете до 14г. – 18 евро общо; билет за корабче до остров Локрум – 20 евро
Котор - входна такса в стария град – 1 евро
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.