ЕКСКУРЗИИ

ОХРИД - Македонска приказка
Маршрут:
София - Охрид - София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване:
16.10.2020 г.

Цена от: 169 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Македония
ohrid-16.10.20-2bb-millenium.doc1ден: София - Скопие - Охрид ~ 400 км
Отпътуване от София в 7.30 ч. От паркинга пред стадион В.Левски ,по маршрут Кюстендил - КПП Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Каменният мост - символ на града; паметникът на Филип Македонски; старият квартал Вароша - скопската чаршия; църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Северна Македония. Настаняване хотел MILLENIUM ** на брега на езерото и на 5 мин. от центъра на Охрид. Нощувка.

2 ден: Охрид - манастира “Св. Наум” - Охрид ~ 60 км
Закуска. 09 ч. Целодневен тур на Охридската ривиера с местен екскурзовод Любинка ще започнем с посещение на билянините извори и ще научите легендата за Биляна. Ще продължим по брега на Охридското езеро и подножието на планината Галичица до Манастира „Свети Наум“. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум, и църквата "Света Петка". Свободно време за обяд и пазаруване в множеството магазинчета с охридски бисер и сувенири. След обяд връщане в Охрид. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (мин. 2 ч.). Свободно време в Охрид по колоритната чаршия или по брега на езерото. По желание* Вечеря в ресторанта с напитки и жива музика. Нощувка.

3 ден: Охрид - Преспанско езеро - Битоля - София ~ 450 км
Закуска. 09 ч.Отпътуване за Преспанското езеро и фото-пауза при Претор ,откъдето се вижда остров „Голем град“ бил Самуилова столица планините Галичица и Пелистер и територията на Гърция. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър". Свободно време в Битоля. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на стадион В.Левски.

Хотел MILENIUM ** Охрид https://milleniumpalace.com.mk/en
Цена за Възрастен в двойна стая - 169 лева
Цена за Възрастен в единична стая - 199 лева
Цена за Дете до 12 год. На допл. легло - 140 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с Туристически автобус / клима, видео, мини-бар /;
 • 2 нощувки със закуски блок-маса в хотел MILLENIUM Palace**** - в Охрид;
 • Пешеходна разходка в Скопие;
 • Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
 • Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум"и билянините извори;
 • Ново! посещение на Преспанското езеро;
 • Посещение на Битоля;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит 2000 € на ЗД" EUROINS” АД -Водач- екскурзовод от туристическата агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Вечеря в ресторанта с влючени 2 напитки и жива музика – 18 лв.;
 • Разходка с корабче по Охридското езеро - 12 лв.;
 • Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание;
 • Входна такса за църквата "Св. Спас" (120 MKD) в Скопие;
 • Входни такси в църквата Църквата „Свети Климент и Пантелеймон“ (60 MKD), Самуилова крепост (30 MKD); църквата "Св. София" (100 MKD) в Охрид и църквата "Свети Архангели" в манастира "Свети Наум" (100 MKD).