ЕКСКУРЗИИ

Карнавалът на Венеция - ФИНАЛНИЯ ПАРАД на МАСКИТЕ
Маршрут:
София - Загреб - Любляна - Лидо ди Йезоло - *Верона - *Падуа - Венеция - София

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване:
28.02.2019 г.

Цена от: 299 лв.

Програма
Полезно
Италия
КАРНАВАЛА на ВЕНЕЦИЯ 2019 e посветен на изкуствата, занаятите и традициите на града. Оставете сетивата да ви водят, потопете се в магията от забавления, мистерии и много изненади. Открийте, вижте, почувствайте, докоснете, помиришете и вкусете Венеция. Изпитайте радостта да сте в центъра на един уникален, въображаем и многоцветен свят изпълнен с незабравими чувства.


1 ден 28.02.19
07 ч. тръгване от София. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Късно вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Нощувка в хотел***.

2 ден 01.03.19
Закуска. Отпътуване за Словения. Пешеходна разходка в центъра на Любляна: площад “Франк Прешерн” с паметника на поета, Францисканския манастир/отвън/, Тройния мост, Кметството, катедралата ”Св.Николай”, колоритния пазар до Драконовия мост - символ на града. Свободно време за чаша топло вино на брега на река Любляница. Отпътуване за Италия. След обяд пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел***. Вечерта разходка в курорта изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Свободно време. По желание* Вечеря в италиaнски ресторант с напитки. Нощувка.

3 ден 02.03.19
Закуска. Свободно време в Лидо или възможност* за допълнителна екскурзия до Верона и Падуа. Отпътуване за Верона - градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад “Бра”, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, ренесансовия площад”делле Ербе” с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, Площад ”Синьория” с паметника на Данте. Свободно време по търговката улица Мацини. След обяд туристическа програма в Падуа - разглеждане на площада Прато дела Вале, грандиозната базилика Св.Антоний, съхранила мощите на светеца, Паметника на Еразмо да Нарни “Гатамелата” на Донатело и базиликата Св. Джустина. Свободно време. Връщане в Лидо. Нощувка.

4 ден 03.03.19
Закуска. 09:00 Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви; през великолепния Дворец на Дожите/отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. 11 ч. участие в зрелищния „полет на орела“ от камбанарията до сцената на Гранд театър на площад Сан Марко, със специален гост, давайки нови емоции за публиката на Карнавала. Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време с шествията на Карнавала с камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт. По желание разходка с гондола из плетеницата от канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. 14:30 ч. започва Парада на маските и Церемония по награждаването на конкурса за най-добри карнавални костюми на площад Сан Марко. Връщане с корабче на пристанището Пунта Сабиони. Финален шопинг в голям търговски център. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден 04.03.19
След обяд пристигане в София.

Цена на възрастен в двойна стая: 299 лв. при плащане до 25.01.19
ЦЕНА за Единична стая - 378 лв.
ЦЕНА за Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 270 лв.

Цена на възрастен в двойна стая: 335 лв. при плащане след 25.01.19
ЦЕНА за Единична стая - 415 лв.
.ЦЕНА за Дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 300 лв.

При група от мин. 40 туристи