ЕКСКУРЗИИ

Кападокия
Маршрут:
София - Анталия - Сиде - Анталия - Кония - Кападокия - Анталия - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Цена от: 704 лв.

Програма
Полезно
Турция
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Заминаване: (VBB5003) 14:00 София - 15:45 Анталия
Връщане: (VBB5004) 16:45 Aнталия - 18:30 София
Авиокомпания: ALK Airlines

1-ви ден
Полет от летище София. Пристигане в Анталия и посрещане от екскурзовода. Отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи-мистици, и най-четените суфи-поети в света. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
Анталия- Коня 295 км. , около 4 часа.

2-ри ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма с посещение мавзолея на Мевляна; джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз (отвън); медресето Каратай – считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Отпътуване за Кападокия. Попътна спирка в Аксарай за обяд. Пристигане в Кападокия и посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Настаняване в хотела. Вечеря. В 20:00 ч. по желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци в атракционно заведение Яшар Баба (срещу доп. заплащане). Нощувка.
Коня – Кападокия 250 км. , около 3 часа и 30 мин..

3-ти ден
За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска в хотела. Следва туристическа програма и разглеждане на долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. Екскурзията продължава с посещение на долината на приказните комини Зелве - вулканични форми оформени под въздействието на вятъра и водата, които ще ви върнат още веднъж в мистичността. Отпътуване за центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Свободно врема за обяд в Гьореме. Следва посещение на традиционното грънчарско ателие, където майстори с изкусни ръце ваят всевъзможни съдове и фигури от глина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Попътно разглеждане на „долината на гълъбите“ и „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва посещение на град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Маршрутът продължава с Мустафапаша – древен град, наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали. Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Попътно посещение на Султанхан – най-големия кервансарай по пътя на коприната. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Кападокия – Анталия 540 км. , около 7 часа.

6-ти ден
Закуска. Посещение на град Анталия. По време на тура ще видите основните забележителности на града – древните градски стени, Часовниковата кула, площада на Републиката, паметника на Ататюрк, както и емблематичната порта на Адриан. Интерес представлява и един от символите на Анталия - минарето Ивли, чиято отличителна черта е липсата на джамия до него. Най-приятната част от екскурзията е посещението на впечатляващия водопад Дюден. Тук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителност и опияняващия шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. Ще имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. По желания екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат (срещу доп. заплащане). В миналото Сиде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. Градът изживява своя златен век през римския период. В него е имало голяма Агора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. Тук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.

Цена за дата: 11.09.2020 г.
Цена за Възрастен в двойна стая: 802 лева
Цена за Трима възрастни: 2386 лева
Цена за Един възрастен: 1056 лева


Цена за дата: 09.10.2020 г.
Цена за Възрастен в двойна стая: 753 лева
Цена за Трима възрастни: 2239 лева
Цена за Един възрастен: 1007 лева


Цена за дата: 16.10.2020 г. 23.10.2020 г.
Цена за Възрастен в двойна стая: 704 лева
Цена за Трима възрастни: 2093 лева
Цена за Един възрастен: 908 лева


Пакетните цени включват:
 • Чартърен полет София – Анталия – София.
 • Летищни такси.
 • Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
 • Tрансфер: летище - хотел / продължителност около 4,5 часа.
 • Tрансфер: хотел – летище / продължителност около 2 часа.
 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел Ney Hotel 3*- www.hotelney.com или Baykara 3 www.baykarahotel.com
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел Tassaray 4* - https://www.oteltassaray.com или Janet Hotel 3* https://janet-hotel-urgup.booked.net
 • 3 нощувки на база All inclusive в района на Анталия в хотел Hedef Resort 4* - https://www.hedefresort.com или подобен
 • Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
 • Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро (за лица до 65 г.);
 • Изпращане от представител на TA на летище София.
 • Всички пътни и магистрални такси.

Пакетните цени не включват:
 • Посещение на атракционно заведение Яшарбаба в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство) 25 евро на човек с включен транспорт.
 • Посещение на Кервансарай - Сарухан в Кападокия с танцуващи дервиши - 25 евро на човек с включен транспорт.
 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 250 евро.
 • Обяд по време на допълнителните екскурзии и в хотелите, които са със закуска и вечеря.
 • Екскурзия до Сиде и Манавгат – 30 евро;
 • Разходи от личен характер и бакшиши.
 • Входните такси за посещаваните обекти.
 • Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Цени на входните такси на музеите (заплащат се задължително в турски лири)
 • Крепостта Ючхисар - 9 турски лири
 • Национален парк Гьореме - 54 турски лири
 • Долината Зелве - 18 турски лири
 • Древния град Каймаклъ - 42 турски лири
 • Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса
 • Медресето Каратай в Коня – 7 турски лири
 • Амфитеатъра в Сиде – 36 турски лири
 • Музея в Сиде – 18 турски лири