ЕКСКУРЗИИ

Бирфест в Белград
Маршрут:
София - Белград - София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване:
19.08.2022 г.

Цена от: 230 лв.

Програма
Сърбия
Опитът за популяризиране на бирената култура, прераства в най-масовото туристическо събитие в Белград, с над половин милион посетители всяка година. Безплатен вход, промоция на стотици най-известни сръбски и чуждестранни марки бира с качествена музикална програма, са запазена марка на събитието. Изключителното местоположение на устието на река Сава в Дунав, придава особен чар на фестивала, осигуряващ уникално усещане за хармония с природата.
През петнадесетте години от съществуването си публиката успява да се наслади на над 750 безплатни музикални изпълнения. Участията на групи като Simple Minds, Rudimental, CeeLo Green, Stereo MC's, Marky Ramones Blitzkrieg и регионални звезди като Дарко Рундек, Laibach, Cold Beer, Partybreakers, Dubioza Kolektiv, Влатко Стефановски, Van Gogh , Psihomodo Pop, Bajaga & Instruktor, Riblje Čorbe, Rambo Amadeus, Prljavog inspektor Blaža and Kljunova, Kud Idijota отбелязват Belgrade Beer Fest като важен фактор за развитието на музикалната култура. До момента на Beer Fest са представени над 450 марки бира. С голям избор от различни бирени стилове фестивалът е истински рай за бирените гурмета. Специален чар на събитието придава и присъствието на голям брой представители на все по-популярното бирено занаятчийско движение.
Belgrade Beer Fest ви очаква с хубава бира, музика и добро настроение!

1 ден София – Белград~400 km
Отпътуване от София в 7.00 часа от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Калотина - Ниш - Белград. Пристигане в Белград следобед и настаняване. Пешеходна разходка в сръбската столица с местен екскурзовод: Площадът на Републиката, пешеходната улица "Княз Михайло", крепостта "Калемегдан". Свободно време за посещение на Бирфеста в парка Ушче (необходимо е ползването на градски транспорт). Нощувка.

2 ден
Закуска. Панорамна обиколка в Белград с местен екскурзовод: Нови Белград, Дедине, най-големия православен храм в света - "Св. Сава Сръбски", историческият център. По желание и предварителна заявка - обяд в традиционен сръбски ресторант на Скадарска улица. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав. Свободно време за посещение на Бирфеста в парка Ушче (необходимо е ползването на градски транспорт). Нощувка.

3 ден Белград – София~400 km
Закуска. 11.00 часа - отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.

Цена на човек в двойна стая - 230 лв.
Доплащане за Единична стая: 58 лв


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Belgrade City Hotel" *** (или подобен) в Белград;
 • Пешеходна разходка в Белград с местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка в Белград с местен екскурзовод на български език;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс";
 • Водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обяд в традиционен сръбски ресторант на Скадарска улица
 • Разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав
 • Вечери
 • Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ
София - Улица Оборище в участъка между площад Александър Невски и булевард Васил Левски
София - Автогара Сердика

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Разходката с корабче по Сава и Дунав се провежда при подходящи метеорологични условия.
Настаняването по програмата е в "City Hotel Belgrade" *** (или подобен). "City Hotel Belgrade" *** е сграда-анекс към "City Hotel Belgrade" ****. Стаите са оборудвани с климатик, мини бар, баня с душ. Комплексът предлага на гостите си ресторант, казино, паркинг, безжичен интернет достъп. В тризвездната част на хотела няма асансьор.
Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара
Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 5.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.