ЕКСКУРЗИИ

БАНАТСКА ОБЛАСТ - Смедерево, Тимишоара, Сегед, езеро Палич, Суботица, Нови Сад
Маршрут:
СОФИЯ - СМЕДЕРЕВО - ТИМИШОАРА - СЕГЕД - езеро ПАЛИЧ - СУБОТИЦА - НОВИ САД - СОФИЯ

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Дати на отпътуване:
30.04.2021 г., 21.05.2021 г., 17.06.2021 г., 08.07.2021 г., 03.09.2021 г., 22.09.2021 г., 14.10.2021 г.

Цена от: 385 лв.

Програма
Полезно
Сърбия
1 ДЕН /СОФИЯ – СМЕДЕРЕВО – ТИМИШОАРА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.00 ч. Маршрут: София – Смедерево. Града е областен център и се намира на брега на река Дунав. В Смедерево се намира един от най-големите стоманодобивни заводи в Сърбия. Разглеждаме Смедеревската крепост –крепостта е строена през XV в. от местния деспот Георги Бранкович. Крепостните стени са изградени по подобие на тези в Константинопол. В крепостта се е намирал т. нар. Мали град (вътрешния укрепен град), монетарница, казарми, скриптории и двореца. Само 20 г. след завършването на крепостта, тя е превзета от Османската империя през 1459 г. Продължаваме за Тимишоара. Градът е известен с прозвището си „малката Виена”, тъй като центърът на града напомня този на Виена. Настаняване в хотел в Тимишоара. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /ТИМИШОАРА/
Закуска. Туристическа програма в град Тимишоара – централния площад с колоната на Света Троица издигната в памет на жертвите на чумната епидемия, католическата катедрала „Св. Георги”, Операта, Театърът, площадът на Свободата – най-стария площад в града, където може да видите запазени сгради от XVIII в. Площадът на Победата, където може да видите копие на статуята на Вълчицата майка с Ромул и Рем – подарена на града от Рим през 1926 г. Посещаваме и Замъкът на Януш Хуниади, където днес се намира Историческия музей на Банат. Сградата на музея е построена през XV в. от унгарския благородник Януш Хуниади. Завършваме обиколката с най-високата църква в цяла Ромъния (83 м.) - Митрополиткстака православна катедрала. Свободно време в Тимишоара. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ТИМИШОАРА – СЕГЕД – езеро ПАЛИЧ – СУБОТИЦА/
Закуска. Отпътуваме за Унгария. Пристигаме в град Сегед, четвъртият по големина град в Унгария и най-големият в регион Южен Алфьолд. През града минава река Тиса. Туристическа програма в Сегед: посещение на великолепната катедрала Вотив разположена на площад Дом - този впечатляващ религиозен храм е издигнат като благодарствен дар след голямо наводнение в града. Посещаваме Голямата синагога - една от най-големите в Европа, централния площад Сечени и крайбрежния парк Варкерт. Отпътуване за Суботица.Посещение на Паличко езеро дълго 8 км. Кратка разходка сред прекрасната природа. Настаняване в хотел в района на Суботица. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /СУБОТИЦА – НОВИ САД – СОФИЯ/
Закуска. Туристическа програма в Суботица. Най-северния град на Сърбия е разположен на 10 км от границата с Унгария. Градът ще ви плени с уникалната си архитектура – смесица от няколко стила, оставили своето отражение през вековете. Ще видим: сградата на Кметството, изградена в началото на двадесети век, католическата катедрала „Света Тереза”, сградата на Народния театър, Синегогата, Картинната галерия, Градската библиотека и Паметникът на жертвите от фашизма. Отпътуване за Нови Сад – столица на област Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Отпътуване за България. Пристигаме в София късно вечерта.

Цена на Човек в двойна стая - 385 лева
Цена на Трети възрастен в стая - 370 лева
Цена за Единична стая - 465 лева
Цена за Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни) - 290 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 2 нощувки с включени 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Тимишоара;
  • 1 нощувка с включена 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3*в района на Суботица;
  • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
  • Водач от фирмата организатор;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Входни такси на туристическите обекти по програмата;
  • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване;
  • доплащане за трансфер в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева