ЕКСКУРЗИИ

Уикенд в МИЛАНО, Лугано, Комо и езерата
Маршрут:
София - Милано - *Eзерото МАДЖОРЕ - *Стреза - *Лугано и Комо - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
09.08.2024 г.,   14.10.2024 г.

Цена от: 899 лв.

Програма
1 ДЕН София – Бергамо/ Милано
09:05 ч. среща на летище СФ Терминал 2 на гишето за Милано. 11:05 ч. Отпътуване от летище София с полет на Ryan Air. Забележка: Полетното разписание подлежи на препотвърждение !
12:05 ч. пристигане на л-ще Бергамо до Милано. Трансфер летище Бергамо - до хотела в Милано Настаняване. 15 ч. Пешеходна разходка в историческия център на Милано /с метро /: започва с посещение на средновековната крепост „Сфорца”, продължаваме по виа „Данте“ с паметника на Гарибалди към Площада и Катедралата Дуомо една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”. Фото- пауза пред внушителния монумент на краля- обединител. Ще прекосим Покритата галерие Виктор Емануел II, към Паметника на Леонардо да Винчи и операта “Ла Скала” /отвън/. Свободно време за музеи или шопинг по световно извесна улица на модата Монтенаполеоне. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

2 ДЕН Милано – Лугано /Швейцария /- Комо и едноименното езеро
Закуска. По желание, с допълнително заплащане:* 09 ч. Едноднодневна екскурзия пленителния град ЛУГАНО и курорта Комо. Пристигане в Лугано – най-южния град на Швейцария/кантон Тичино, живописно разположен на брега на езерото Лугано. Разходката ни започва от парка на вила „Чини“, и фото-пауза на „Вратата на езерото“ продължава към пиаца делла Риформа, където се издига ренесансовата сграда на кметството и най-старата банка и завършва на зеления парк и крайбрежната алея, известена с красивите цветя, италиански дворци и Църквата Св.Мария на Ангелите с изключителните фрески на Бернардино Луини . Свободно време по търговската ул. Наса. Отпътуване за езерото Комо. Разглеждане на главния град на езерото Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност* за изкачване с фуникуляр* до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му или Свободно време за обяд и разходка по езерото. Връщане в Милано. Нощувка.

3 ДЕН Eзерото МАДЖОРЕ – Стреза- Боромелови острови
Закуска. Свободно време в Милано или По желание Eднодневна екскурзия до езерото Маджоре и Стреза *08:30 ч. Отпътуване за Стреза (95 км ) – перлата на Лаго Маджоре, градче, разположено на брега на езерото, в което Ърнест Хемингуей написва известния си роман “Сбогом на оръжията”. По желание, с допълнително залащане - разходка с лодка до 3-те Боромеови острова. Посещение на Ренесансовата вила на семейство Боромео и на красивата ботаническа градина в английски стил, разположени на Изола Мадре. Разходка сред чудните цветни градини, разположени терасовидно към езерото на Изола Белла и посещение на италианския бароков дворец, където през 1935 г. се провежда конференцията Стреза. и Изола деи Пескатори - живописно рибарско селище, След 15 ч. – разходка в Стреза по крайбрежната алея с изглад към Алпите. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН Милано - Бергамо - София
Закуска. Освобождаване на хотела 09:30 ч. Свободно време в центъра на Милано по интереси за посещение на музеи , посещение на празничната меса в Катедралата, шопинг и сбогуване с Милано на чаша вино В 14.40 ч. Трансфер хотел – летище. В 17:35 ч. излитане за София с полет на Ryan Air. В 20:35 ч. пристигане в София T2.

Цена за възрастен в двойна стая: 899 лв.
Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 850 лв.


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 18 туристи
Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 15 туристи.

Полетно разписание на Ryan Air :
Отпътуване: София 11:05 ч. Милано 12:05 ч.
Връщане: Милано 17:35 ч. София 20:35 ч.
Забележка: полетното разписание подлежи на препотвърждение

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 самолетен билет София - Милано(Бергамо) - София;
 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Милано до спирка на метро;
 летищни такси + 1 ръчен багаж (чанта или раница 40 x 30 x 20 cm);
 трансфер летище - хотел – летище
 Туристическа обиколка на Милано с екскурзовод на български език;
 Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 5000 евро на ЗД“ЕВРОИНС“;
 Водач по време на пътуването от ТА “ИНТЕРТРАВЕЛ“ при група мин 15 души.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
o Доплащане за единична стая – 330 лв.
o Ръчен багаж (Преоритет) - 10 кг. – 86 лева в двете посоки / с размери 55 x 40 x 20 см / без остри предмети, шишета и флакони/ (предварително се заявява и плаща);
o 1 чекиран куфар до 10 кг. – 95 лева в двете посоки с размери 55 x 40 x 20 см / (предварително се заявява и плаща);
o 1 чекиран куфар до 20 кг. – 128 лева в двете посоки (предварително се заявява и плаща);
o Запазени места в двете посоки от 40 лв до 88 лева
o Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 80 год. – 10 лв./ задължително/
o Eднодневна Екскурзия до ЛУГАНО и eзерото КОМО - 140 лв. Дете до 12. – 110 лв (с микробус при мин.15 души и се заявява предварително) НЕ включва входни такси на туристически обекти по желание.
o Eднодневна екскурзия до езерото Маджоре – 140 лв. / до Стреза; включено Корабче от Стреза до 3 острова (Изола Бела - Изола Мадре - Изола Пескатори) И включен Комбиниран билет за входни такси на 2-та острова – за Дете до 12 год. – 135 лв. при мин. 15 желаещи. и се заявяваи се заплаща предварително)
на Изола Бела:
- посещение на двореца Borromeo e на неговите барокови градини.
на Изола Мадре:
- посещение на Ботаническата градина, където се намират редки растителни видове и колекции
от цял света.
- посещение на Двореца Borromeo;
o Задължителна туристическа такса престой в Италия, заплаща се на рецепцията на
o хотелa - 4 € на турист на ден ( за хотел 3*); 5€ на турист на ден ( за хотел 4*);
o Бакшиш за шофьора (2 € на турист на ден - заплаща се задължително на място)
o за предвижване в центъра на Милано и до туристичести обекти препоръчваме да закупувате /1 билет – 2.20 € дневна карта – 7,40 евро, която важи по всички линии на мерто и градски транспорт;
o Важно ! Във връзка с драстичното поскъпване на цените на горивата, такси и др. транспортни разходи сме принудени да обявим допълнителна горивна такса по програма: позовавайки се на т. 2.1.7.1. от условията по договора за пътуване на ИнтерТравел – М.Д."- При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото."
o Горивната такса по тази програма се обявява 20 дни преди отпътуване - задължителна,

Начин на плащане:
  • Депозит 350 лв. + такса багаж;
  • Доплащане до 20 дни преди тръгване.
Курс 1 евро = 1.96 лв;

Санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни:
ИТАЛИЯ и Швейцария: Няма Визи
Санитарни и медицински изисквания за влизане в ИТАЛИЯ спрямо български граждани:

За Влизане в Италия не се изискват нито сертификати, нито тестове!!!
От 1 ЮНИ се препоръчва носенето на респираторни средства в следните случаи:
а) въздухоплавателни средства, извършващи търговски превоз на пътници; б)Препоръчва се носенето на средства за защита на дихателните пътища на всички обществени закрити места.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди началната дата
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
Информация превозвача: RYAN Air DAC.
Corporate Head Office Airside Business Park Swords Co. Dublin, Ireland
https://corporate.ryanair.com/about-us/our-fleet/
норма за безплатен превоз : една малка чанта ръчен багаж / с размери максимум 40 х 20 х 25 см / на борда на самолета без остри предмети, шишета и флакони/
ръчен багаж с доплащане – Приорити Ръчен багаж до 10 кг - / с размери 55 x 40 x 20 см / без остри предмети, шишета и флакони/
чекиран багаж с доплащане: куфар до 10 кг / с размери 55 x 40 x 20 см /
или куфар до 20 кг - / с размери 81x119x119 см /

  • Цените за багажа и местата подлежат на препотвърждение
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Промяна на име на пътник - Резервацията не може да се прехвърля. Името обаче може да се промени чрез Центъра за обаждания до 3 дни преди обявеното за излитане време, като се заплати такса – 60 евро за смяна на име на еднопосочен билет. Таксата се начислява на сменено име и на сектор. При отказ от пътуване цената за пътуване и таксите не се възстановяват.
Багаж, норма за безплатен превоз - една малка чанта с размери максимум 40 Х 20 Х 25 на борда на самолета* плюс с доплащане- 1 брой Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см / без остри предмети, шишета и флакони/ и чекиран багаж с доплащане 1 куфар до 20 кг
Превозването на течности, аерозоли и гелове в зоната за сигурност на летището и на борда се контролира в съответствие с актуалните Изисквания за сигурност в ЕС.

Течности в ръчния багаж
Когато минавате през проверката на сигурността на летището:
• Пренасяните течности трябва да са в опаковка от по-малко 100 мл (3,4 унции)
• Всички течности трябва да бъдат пренасяни в единични, прозрачни, повторно затварящи се пластмасови опаковки с размери максимум 20 см Х 20 см и с общ капацитет до 1 литър.
• Трябва да е възможно да затворите опаковката добре и да я нагласите в ръчния си багаж.
• Опаковката с течностите трябва да бъде извадена от останалия ръчен багаж и да бъде прегледана самостоятелно.
Чек-ин гишето - отваря 2 часа преди излитане и затваря 40 минути преди излитане. Пътници, които се явят по-малко от 40 минути преди обявеното за излитане време не се допускат на борда, губят местата си, а парите им няма да бъдат възстановени.
Флот - Част от стратегията на Ryanair да предлага възможно най-евтини самолетни билети включва използването само на един вид самолети по всички маршрути. Това са модели 737-800 на Boeing, които към 2017 г. наброяват 360. Очаква се до 2019 г. броят им да се увеличи до 570, като са поръчани и 100 модела Boeing 737 MAX 200.
Повече пространство за краката предлагат редовете 1, 2-5, както и 16 и 17.
Услуги на борда - Като авиолиния с отстъпки, RyanAir не предлага безплатна храна на борда. Пътниците могат да закупуват напитки и закуски от стюардесите.

  • Цените за багажа и местата подлежат на препотвърждение.
Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”, която е 4-5% от цената на пътуването и се сключва до 3 дни след сключване на Договора.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” № 03700100004896 от 15.01.24 в “ЗД EUROINS” АД - София, бул. Христофор Колумб № 43, Тел: 02 /9651 525, Б-Т:121265113