ЕКСКУРЗИИ

КРУИЗ ICONIC AEGEAN - 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ - КУШАДАСЪ / 5 ДНИ С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ
Маршрут:
София - Солун - о-в Миконос - о-в Санторини - о-в Родос - Лимасол - о-в Крит - Лаврион - Солун

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Кораб

Дати на отпътуване:
27.08.2023 г.,   03.09.2023 г.

Цена от: 1230 лв.

Програма
Полезно
1 ден София - Атина / пристанище Лаврион - 840 км.
Отпътуване от София с лицензиран автобус в 21:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет.

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата: Дупница, Благоевград , Сандански, Кулата, Атина / пристанище Лаврион

2 ден Лаврион - Миконос
Пристигане на пристанището в Лаврион около 09:00 ч. Преминаване по процедура - качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA

11:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акостираме около 18:00 ч., само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.
Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.
Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потегля към Кушадасъ, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.

3 ден Кушадасъ - Патмос
По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:

В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.

Патмос: Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
21:30 ч. отплаване в посока Родос.

4 ден Родос
07:00 ч. корабът акостира на пристанище в остров Родос.

НОВО: Автобусна екскурзия в РОДОС - Средновековна полудневна екскурзия до Акропола на Линдос и Цитаделата на рицарите

Родос е най-големият от Дедоканезките острови и най-източният от големите острови на Гърция в Егейско море. Разположен е приблизително на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър.

Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Някои от най-важните паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина. Заслужава да се видят и венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

18:00 ч. отплаване в посока Крит.

5 ден Крит - Санторини
07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

12:00 ч. - отплаване за остров Санторини!

16:30 ч. - пристигане на остров Санторини!

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновеният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ...

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

Възможност да посетите главния град на острова Тира и Ия както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Лаврион. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

6 ден Атина / пристанище Лаврион - София - 840 км.
До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Приключване на програмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

цени за резервации направени до 30.05.2023 г

Цени при настаняване в каюта IA Двойна вътрешна каюта – дек 2
Цена на човек в двойна каюта - 1230 лв.
Единична каюта - 1490 лв.
3-ти или 4-ти възрастен в каюта - 1050 лв.
Деца 02-11,99 г. настанени с 2-ма възрастни - 890 лв.
Бебета от 3 м. до 2 г. настанени с 2-ма възрастни - 380 лв.


Пакетните цени включват:
 • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности;
 • Транспорт до и от пристанище Лаврион с комфортен автобус;
 • Пътни и митнически такси;
 • Медицинска застраховка;
 • Круиз по посочения маршрут;
 • Настаняване в избрания вид каюта;
 • 4 нощувки на борда на кораба;
 • Закуски, обеди и вечери;
 • Пакет напитки по време на храненията - чайове и кафета, наливна бира, домашно вино на чаша (червено, бяло и розе), разнообразие от сокове и безалакохолни напитки на чаша.
 • Портни и сервизни такси;
 • Отстъпка за допълнителни екскурзии на стойност 75 евро на човек;

Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
 • Хазарт (бинго / казино и др.);
 • Ексклузивната оферта "Enhance" - 280 лв., която включва допълнително следните услуги:
-All Inclusive Премиум пакет напитки - алкохолни и безалкохолни, както и кафе, сокове и коктейли (неограничено количество);
- Допълнителна отстъпка за брегови екскурзии от 75 евро на човек (така общата отстъпка е в размер на 150 евро на човек);
- Ползване на Wi-Fi интернет 1 час на ден;
- 25% отстъпка от специални менюта в ресторанта.
 • Екскурзии на брега;
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка - за лица над 70 г. застрахователната премия е в размер на 10 лв.;
 • Горивна такса /ако се начисли от круизна компания или транспортьор/;
 • По желание доплащане за ъпгрейд на пакета;
 • Разходи от личен характер.
 • Допълнителна информация:
 • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете
 • Доплащане до 45 дни преди датата на заминаване.
 • При резервация в период по-малко от 45 дни до дата на отплаване се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
 • Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване", в срок до 7 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка можете да получите на имейл или по телефона или в сайта ни.

Качването на кораба става с лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 месеца от дата на слизане от кораба!
Няма изискване за ваксини или PCR!
enlightened Разгледайте предлаганите от круизната компания брегови екскурзии - ТУК.

 • За качване на кораба се попълва и въпросник за обществено здраве, който можете да изтеглите тук

 • Отстъпката за брегови екскурзии - Shorex е валидна със следните условия:
За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 48 часа преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.