ЕКСКУРЗИИ

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА, ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА ЯМА И ЕЗЕРОТО БЛЕД
Маршрут:
СОФИЯ – ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАГРЕБ – пещерата ПОСТОЙНА ЯМА – замъка ПРЕДЯМА – езерото БЛЕД – ЛЮБЛЯНА – СОФИЯ

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
11.07.2024 г.,   08.08.2024 г.,   05.09.2024 г.,   20.09.2024 г.,   10.10.2024 г.

Цена от: 635 лв.

Програма
1 ДЕН /СОФИЯ – ЗАГРЕБ /
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Транзитно пътуване по маршрут: София – Белград – Загреб. В късния следобед пристигане в Загреб. Пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: Горни град, църквата Св.Марк, площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН /ЗАГРЕБ – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАГРЕБ/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватия. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Езерата се делят на Горни и Долни, като най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 3,5-4 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /пещерата ПОСТОЙНА ЯМА – замъка ПРЕДЯМА – езерото БЛЕД – ЛЮБЛЯНА /
Закуска. Отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма” и замъка Предяма.
Пещерата Постойна е най-известната пещера в света. Тя е най-важната туристическа атракция на Словения и един от най-големите карстови паметници в света. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде видян чрез обиколка с електрически влак. Фантастичната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, удивителното разнообразие от карстови форми, както и лесния достъп със сигурност са основните причини за популярността на пещерата и нейния голям брой посетители. За посещението й имате нужда от яке и топли обувки, температурата е 8-10 °
Посещение на замъка Предяма - царуващ над околния район, недалеч от пещерата Постойна, в идиличното селце Предяма. Тази великолепна, мистериозна и непревземаема крепост вече повече от 800 години е кацнала върху вертикална 123-метрова скала. Запазения пещера-замък ще ви запознае с уникалната строителна техника и изобретателност на хората от Средновековието, които са търсели безопасно убежище и са го намерили точно на входа на пещерата.
Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Разходка по крайбрежната алея на градчето. Възможност да опитате известния местен сладкиш „kremnih rezina“.
Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /ЛЮБЛЯНА - СОФИЯ/
Закуска. Сутринта пешеходна обиколка в централната част на Любляна: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

Човек в двойна стая - 635 лв.
Трети възрастен в стая - 605 лв.
Единична стая - 795 лв.
Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни) - 560 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в/в района на Загреб
• 1 нощувка, 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на Любляна
• Транспорт с туристически автобус 3*
• Водач от фирмата организатор;
• Екскурзоводско обслужване;
• Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 4000 евро (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Входни такси на туристическите обекти по програмата:
Плитвички езера - Април, Май и Октомври – 23 евро за възрастен | 6 евро за деца до 18 г.; Юни-Септември –40 евро за възрастен |15 евро за деца до 18г.;
Комбиниран билет за посещение на пещерата Постойна яма + замъка Предяма – 42 евро;
• Доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г.: 4 лева; от 71 до 75г.: 7 лева; от 76 до 85г.: 12 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“.

ВАЖНО!!! В случай на покачване на цената на горивата, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомени своевременно, в случай че такова доплащане се наложи. !!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪ валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪ за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪ за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪ депозит в размер на 100 лева на човек при записване
▪ доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪ до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪ от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪ от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪ от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪ Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души.
▪ Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪ Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪ За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪ Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪ Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪ Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪ Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪ За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪ Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪ Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪ Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.