ЕКСКУРЗИИ

Екскурзия до Дуръс, Албания
Маршрут:
София - Дуръс – Тирана - Круя - Дуръс - София

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
12.10.2023 г.

Цена от: 355 лв.

Програма
Полезно
1-ви ден:
Отпътуване от София в 6.00 часа по маршрут: София – Скопие – Тетово – Струга – Елбасан – ДУРЪС. Настаняване в хотел в курортната част на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Свободно време или по желание:
Екскурзия до БЕРАТ - град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря; нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание:
Екскурзия до Круя и Тирана.
Оптътуване за КРУЯ - старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.
Отпътуване за ТИРАНА. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска; освобождаване на хотела и отпътуване по обратния маршрут за България с попътно спиране за кратка почивка, обяд и покупки в Елбасан. Продължаване по маршрута; пристигане в София след 22.00 ч.

Възрастен в двойна стая: 355 лв.
Възрастен в тройна стая: 355 лв.

Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран и комфортен автобус;
  • Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги;
  • 3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел Western Star Hotel 4 **** или подобен;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Медицинска застраховка за лица до 65 години.

Цената НЕ включва:
  • Целодневна екскурзия до Круя и Тирана – 40 лева;
  • Целодневна екскурзия до Берат – 35 лева;
  • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" – сключва се при подписване на договора.
Забележка: Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 4 лв., над 75 г. – 8 лв.