ПОЧИВКИ

ПОЧИВКА в Гърция на ОЛИМПИЙСКАТА РИВИЕРА
Маршрут:
София - Катерини Паралия - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Цена от: 320 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Гърция
paralia-katerini-hotel-the-silk-28.06..doc

На около 70 км южно от гр. Солун, в подножието на величествената планина Олимпи на брега на Егейско море са разположени едни от най-известните и посещавани курортни селища в Северна Гърция-около 20 , които наричаме „Олимпийска Ривиера”. Най-голямо от тях е Паралия Катерини, който заедно с Олимпик бийч и Коринос предлага една от най-хубавите плажни ивици в тази част на Гърция, възможност за посещение на едни от най-интересните забележителности в страната- Метеора, гр. Солун, Дион, планинското селище Литохоро и др, както и традиционни рибни ресторанти, бузуки барове и дискотеки...

1 ден
07.30 ч. отпътуване от София / стадион В.Левски ,по маршрут ГКПП Кулата – Катерини - Паралия. Около 14 ч. пристигане в курорта Паралия. Настаняване в хотела, разположен в близост до морския бряг. Разходка в курорта, известен с красивите си алеи, кокетни магазинчета за традиционна гръцка керамика, злато, кожени облекла и таверни. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време за плаж и разходка. По желание посещение на Гръцка Таверна с оркестър и фолклорна програма, Вечеря: Гръцка салата, основно :свинско и пилешко на скара с гарнитура ориз и картофи, десерт гръцки сладкиш, вода и ½ бут. вино на човек, трансфер. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. След обяд по желание полудневна екскурзия до Литохоро и Катерини*. Литохоро е малък град, на 25 км от Паралия в подножието на склоновете на планина Олимп, според митологията е домът на 12-те елински богове. Фотопауза на панорамната тераса, от където се открива впечатляваща гледакa към Олимпийската ревиера, на връщане посещение Катерини, красиво градче, носещо името от Света Екатерина,разходка в центъра и красивия парк. Свободно време. Връщане в Паралия. По желание посещение на дискотека*. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание :Еднодневна екскурзия до Метеора – 20 € / при минимум 25 туристи. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

6 ден
09.00 часа закуска. Свободно време за плаж и последни покупки. 11 ч. Отпътуване за България. По желание* Панорамна обиколка на Солун с автобус: Бялата кула, Националния театър, Паметника на Александър Македонски, Църквата “Св. Св. Кирил и Методий", Панаирния град, Арката на Галерий, Студенското градче, Старата част на града, Църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. След обяд отпътуване oтпътуване за България. Около 21 часа пристигане в София.

Цена на възрастен в двойна стая - 320 лв.
Цена за трети възрастен в стая - 308 лв.
Цена за дете до 12 г. в двойна стая с 2-ма възрастни - 265 лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 38 души

Доплащане за единична стая: 118 лева

Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус , от София – Катерини Паралия – София;
  • 5 нощувки със закуска на блок-маса;
  • пътни, гранични такси;
  • медицинска застраховка с лимит 2000 евро;
  • Водач от Туристическата агенция ИНТEРТРАВЕЛ.