ПОЧИВКИ

Почивка в Занзибар
Маршрут:
София - Доха - Занзибар - Доха - София

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
16.07.2020 г., 23.07.2020 г., 21.08.2020 г., 01.09.2020 г., 01.10.2020 г., 15.10.2020 г.

Цена от: 2495 лв.

Програма
Хотели по програмата
Полезно
Да отидете на сафари в Африка е напълно възможен и все по-популярен вариант за екзотично пътешествие. Съвсем заслужено този горещ континент привлича туристи и ентусиазирани любители на природата от цял свят. Танзания ще ви подари възможността да изживеете нещо необикновено, неочаквано и незабравимо! Ярко слънце, усмихнати хора и напълно блажено безвремие.

ДЕН 1 София - Доха
Сборен пункт на летище София. Полет за Доха в 12.25 часа. Кацане на летище Хамад Интернешънъл в 18.15 часа и транзитен престой с възможност за ползване на някой лаундж, „тихи“ стаи за почивка или хотела на летището.

ДЕН 2 Доха - Занзибар
Полет за Занзибар в 08.05 часа. Кацане в Занзибар в 14.30 часа. Посрещане от фирмата - партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка.
Нощувка.

ДЕН 3 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.
ОПЦИЯ: Обиколка на историческия град Stone Town.
Tричасовата обиколка на историческия стар град Stone Town започва с колоритния пазар на Занзибар и забързаните местни хора, продаващи пресни зеленчуци и кошници с екзотични тропически плодове. Това е мястото, където ще почувствате многообразието от култури в съчетание с тежките аромати на билки и подправки. Оттук ще се отправите към Англиканската катедрала, построена от епископ Стриърс през 1874 г. на мястото на бившия пазар за роби. Ще видите мястото, където са държали робите преди да бъдат продадени на търг. Следващата спирка е Националният музей на Занзибар, наречен Peace Memorial Museum, Британския клуб и старата крепост. Ще продължите с пешеходна разходка из тесните улички на Stone Town.
Нощувка.

ДЕН 4 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или допълнителна екскурзия.
ОПЦИЯ: Морско сафари.
Морското приключение, за което ще говорите дълго и никога няма да забравите! По време на целодневната екскурзия, която започва от рибарското селище Fumba, ще се запознаете с чудесата на Индийския океан на борда на традиционни плоскодънни лодки, ръчно изработени от африканска махагон по най-високи стандарти.
Ще видите най-зашеметяващите природни творения, а именно двете девствени плитчини от мек бял пясък, издигащи се над тюркоазено синьо на Индийския океан. Ще имате възможност за шнорхелинг и над коралов риф, след което ще опитате свежи кокосови орехи и разхладителни напитки. Екскурзията включва обяд – традиционно барбекю с риба и морски деликатеси с дегустация на различни тропически плодове, ликьор Амарула и кафе. Остатъка от следобеда ще прекарате на втората пясъчна плитчина, плувайки с традиционно Ngalawa кану, опознавайки мангровите гори и древното дърво боабаб.
Нощувка.

ДЕН 5 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и екскурзии.
ОПЦИЯ: Екскурзия до гората Йозани.
Предлагаме ви възможност с местен екскурзовод да се разходите до гората Йозани - единствената останала естествена растителност на острова, дом на разнообразни видове от флората и фауната. Обитавана е от над 50 вида пеперуди и 40 вида птици, червената колобус маймуна, кадифени котки, змии, мангрови гори, разнообразие от малки дървета, храсти, блата и треви. Това е уникална възможност да направите снимки и видеоклипове с видове, срещани единствено в Занзибар.
Нощувка.

ДЕН 6 - 8 Занзибар
Закуска. Свободно време за разходка, плаж или водни спортове.
ОПЦИЯ: Целодневна екскурзия до северната част на острова Nungwi, която ви дава възможност да посетите традиционно рибарско село и да се запознаете с живота на местните рибари. Ще имате време да се отпуснете на плажа или да поплувате в морето и да опитате местни деликатеси или международна кухня.
Нощувка.

ДЕН 9 Занзибар - Доха
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет за Доха в 16.50 часа. Кацане в 23.25 часа.

ДЕН 10 Доха - София
Полет за София в 06.55 часа. Кацане в София в 11.25 часа.