ПОЧИВКИ

Почивка в Гърция - остров Евия / hotel Palmariva 4*
Маршрут:
София - Евия - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
16.09.2023 г.

Цена от: 975

Програма
Полезно
1 ДЕН / събота /:
Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Лариса – Халкида / о-в Евия / – Еретрия. Пристига се късния следобяд. Настаняване в хотел PALMARIVA BEACH 4* в курорта Еретрия, на брега на морето с хубав плаж. Вечеря.
Нощувка.

2 ДЕН / неделя /:
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

3 ДЕН / понеделник /:
Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание екскурзия до столицата на о-в – Халкида. Полудневна. Връщане в хотела за обяд.Нощувка.

4 ДЕН / вторник /:
Закуска. Свободен ден за плаж или * по желание Екскурзия до Атина и туристическа обиколка на града с местен лицензиран екскурзовод. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /сряда /:
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

6 ДЕН / четвъртък /:
Свободен ден за плаж или * по желание Екскурзия до Коринтския канал и гр. Нафплион – старата столица на Гърция. Целодневна. Вечерта обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / петък /:
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

8 ДЕН / събота /:
Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.

Цена На човек в двойна стая: 975.00 лв.
Цена за Трети възрастен в двойна стая: 777.00 лв.
Цена за Дете от 0 до 11.99 г. с двама възрастни в стая: 240.00 лв.
Доплащане за единична стая: 280.00 лв.


Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 200.00 лв. Те нямат включена застраховка. Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка: 220 лв. Програмата е подходяща за всички туристи, с изключение на някои от допълнителните екскурзии, които са описани по-долу.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 7 нощувки в хотел PALMARIVA 4*на база ALL INCLUSIVE; www.palmarivabeachhotel.hotelbrain.com
 • WI-FI в хотела;
 • Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Водач през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Екскурзия до Атина 40 € / 80 лв.- възрастен и 30 € / 60 лв. деца до 11.99 г.
 • Екскурзия до Халкидика – 10 € / 20 лв.
 • Екскурзия до Коринтски канал и гр. Нафплион – 45 € / 90 лв. – възрастен и 35 € / 70 лв. – деца до 11.99 г.
 • Входен билет за Акропола – 22 €. / 44 лв.
 • Курортна такса в размер на 3 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.
 • Доплащане за тръгване от Пловдив – 30.00 лв на човек двупосочно;
 • Такса гориво – само, ако се наложи такава – т. 3.1 от общите условия за пътуване с Нова Турс БГ;
 • Бакшиши;

ХОТЕЛ PALMARIVA 4*
http://palmarivabeachhotel.hotelbrain.com/
Намира се в близост до най-оживения курорт на о-в Евия – Еретрия, на брега на морето, с частен пясъчен плаж. На разположение на туристите са: 2 ресторанта, бар басейн, бар на плажа, лоби бар, 2 тенис корта, баскетбол, волейбол, мини голф, тенис на маса, водни спортове, фитнес, сауна, масаж, голям външен басейн, детска площадка, чадъри и шезлонги на плажа и на басейна. ALL INCLUSIVE програмата е до 23:00 часа и обхваща всички заведения.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

ХАЛКИДА – столицата на о-в Евия. Интерес представляват новият и старият мост, кметството и „червената къща“ – построени в неоколониален стил, джамията с колекцията от византийски икони, средновековната църква Св.Параскева, акведукта и крепостта Карабаба. Свободно време. При повече късмет ще наблюдаваме и феномена в протока Еврип, единствен по рода си в света. Водата в този естествен канал сменя течението си на всеки 6 часа от юг на север и обратно. Това прави канала да прилича на река с множество водовъртежи в момента на смяната на течението. Според легендата именно през този канал е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно.
ЦЕНА: 10 €- възрастен и дете.

АТИНА – столицата на Гърция – град, който си заслужава да се разгледа. В този тур, заедно с професионален екскурзовод ще се разгледат: арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Президентския дворец, църквата „Метрополис”, паметника на незнайния войн, Академията. Посещение на Акропола – по желание. Входния билет не е включен в цената. Предвидено е и свободно време. Програмата не е подходяща за трудно подвижни хора. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Целодневна екскурзия, обядът се взима като сух пакет.
ЦЕНА: 40 €- възрастен и 30 € деца до 11.99 г.

КОРИНТСКИ КАНАЛ И НАФПЛИО
Благодарение на Коринтския канал, се спестяват 700 км. заобикаляне на п-ов Пелопонес. Започва да се строи през 1881 г. и първият кораб, който преминава през него е на 25 Юли 1893 г. Проектът е на двама унгарски архитекти, участвали в строежа на Панамския канал. Дължината му е 6343 м. и свързва Егейско с Йонийско море. Тук се прави спирка за кафе и фото пауза.
Турът продължава към Нафплио – първата столица на Гърция и един от най- красививите и стари градове на нашата южна съседка. Той представлява съвкупност от архитектурата и културата на французи, венецианци, османци и гърци. Със сигурност ще се впечатлите от венецианската крепост Паламиди, от атмосферата на стария град и от спиращата дъха гледка към крепостта – остров Буржи. Програмата не е подходяща за трудно подвижни хора. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Целодневна екскурзия, обядът се взима като сух пакет.
ЦЕНА: 45 €- възрастен и 35 € деца до 11.99 г.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
При потвърждение на резервацията – 30% от сумата.
Ако има ранни записвания се вземат условията по тях.

Пълно плащане: 15 дни преди дата на отпътуване.