ПОЧИВКИ

ПОЧИВКА В МЕКСИКО
Маршрут:
София - Истанбул - Канкун - Истанбул – София

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 4196 лв.

Програма
Полезно
ДЕН 1-ви: София - Истанбул - Канкун - Ривиера Мая
Излитане от София в 21:30ч. с полет до Истанбул с АК “Turksih Airlines”. Каца в Истанбул в 23:55ч. Кратък престой до полета за Канкун в 02:30 ч. на следващия ден.

ДЕН 2-ри: Канкун - Ривиера Мая
Излитане от Истанбул в 02:30 часа. Пристигане в Канкун в 13:05ч. и трансфер до хотела в Ривиера Мая. Свободно време за почивка, разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка.

ДЕН 3-ти: Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 4-ти: Ривиера Мая - Чичен Ица (включено в цената).
Закуска. Днес ще направим екскурзия до древния град Чичен Ица - едно от седемте нови чудеса на света с включен обяд.
Ще се отправим към един от най-впечатляващите археологически обекти в Мексико – древният град Чичен Ица. По време на пътуването ни ще посетим Sacred Cenote или водната пещера на маите, намираща се в средата на джунглата, скрита в дива растителност. Ще имаме възможност да се потопим във водите пазещи тайните на древни цивилизации. Ще се насладим на вкусен обяд на шведска маса с типични ястия от кухнята на Юкатан. Отпътуваме към археологическия обект Чичен Ица.
Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан, датираща от VI в. след новата ера, Бог Кукулкан на маите. Височината на пирамидата е 30 м. , а дължината на страните ѝ е 55 м. Има стълба с 365 стъпала, водеща нагоре, символизиращи дните на годината. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и днес. Ще видим и намиращите се наблизо Храм на черепите, Храм на ягуара, игрището, площада с хилядата колони, свещенната стена, легендарната обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар. Името „Чичен Ица“ означава „При устието на кладенеца на Ица“. Това произлиза от chi', което означава "уста" или "ръб", и chʼen или chʼeʼen, което означава "кладенец". Itzá е името на етническа група, която е придобила политическо и икономическо господство по тези земи.
Отпътуване обратно към Ривиера Мая. Нощувка.

ДЕН 5-ти: Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 6-ти: Ривиера Мая – Парка Ешкарет (Xcaret) – Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна eкскурзия до парка Xcaret (срещу допълнително заплащане - 190 евро / 372 лева).
Xcaret е природен парк с повече от 50 атракции за всички възрасти, идеален за цялото семейство.
Тук можете да плувате в подземни реки, да се разхождате по пътеки в средата на джунглата и да обикаляте мистериозни пещери. Можете да открийте нови цветове в градината на пеперудите и мистериите на морското дъно в аквариум Кораловия риф. Ще имате възможността да видите животинските видове на региона ягуари, фламинго и много други екзотични птици.
В парка има няколко атракциона, които трябва да посетите, като древните останки от руините на маите, Музея на Мексико за популярно изкуство, класическа хасиенда и Параклис Гуадалупе (Guadalupe Chapel).
Насладете се на мексиканската култура с предиспански танци, charrería и великолепното представяне на шоу програмата Xcaret México Espectacular, с участието на повече от 300 артисти.
В Xcaret Riviera Maya има голямо разнообразие от ресторанти, с типична традиционна кухня и не само. Ако желаете ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица.
Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Нощувка.

ДЕН 7-ми: Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 8-ми: Ривиера Мая – Тулум и Коба
Закуска. Свободно време за плаж, разходка или допълнителна екскурзия.
Възможност за целодневна екскурзия до Тулум и Коба с включен обяд (срещу допълнително заплащане, цена - 115 евро / 225 лева на човек).
Ще се потопим в историята на полуостров Юкатан, като започнем с великата майска цивилизация, живяла в Коба от 300 г. пр.н.е. до 1524 г. Градът бързо се разраства между 500 г. и 600 г. сл.н.е. , когато населението му се умножава и се превръща в център на южната част на Юкатанския полуостров с обширни територии с обработваема земя, получава контрол над търговски маршрути и пристанища, както и притежава най-важното за всеки маянски град - достъп до обилни водни ресурси.
Продължаваме с посещение на археорлогическия комплекс Тулум, от който се открива невероятна гледка към морето. Той е сред най-късните градове на маите. Достига своя разцвет през 13-15 в. , като просъществува 70 години след началото на завладяването на региона от Испания. След това градът бързо запада, но и до днес е много добре запазен.
Нощувка.

ДЕН 9-ти: Ривиера Мая - Канкун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун за полет до Истанбул в 14:45 ч.

ДЕН 10-ти: Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 10:45 ч. Кратко свободно време на летище Истанбул до полета за София в 14:55ч. Пристигане в София в 15:10 ч.

период на пътуване: 08.02 – 17.02.2024
Цена на човек в двойна стая - 2145 €/4196 лв
Цена на човек в единична стая - 2685 €/5252 лв
Трети вързрастен в двойна стая - 2195 €/4293 лв
Дете до 11.99 г. в стая с 2-ма възрастни - 1775 €/3472 лв


период на пътуване: 05.03 – 14.03.2024
Цена на човек в двойна стая - 2245 €/4391 лв
Цена на човек в единична стая - 2785 €/5447 лв
Трети вързрастен в двойна стая - 2295 €/4489 лв
Дете до 11.99 г. в стая с 2-ма възрастни - 1875 €/3668 лв


период на пътуване: 02.04 – 11.04.2024
Цена на човек в двойна стая - 2150 €/4205 лв
Цена на човек в единична стая - 2555 €/4998 лв
Трети вързрастен в двойна стая - 2185 €/4274 лв
Дете до 11.99 г. в стая с 2-ма възрастни - 1770 €/3462 лв


Разписание на полети:
(ТК1030) СОФИЯ 21:30 / ИСТАНБУЛ 23:55 - 01:25 часа
(ТК 184) ИСТАНБУЛ 02:25 / КАНКУН 13:05 - 14 часа с техн. стоп в Мексико Сити (около 2 часа според нуждите и изискванията на летището)
(ТК 184) КАНКУН 14:45 / ИСТАНБУЛ 10:45 +1 ден - 12:05 часа
(ТК1031) ИСТАНБУЛ 14:55 / СОФИЯ 15:10 - 01:20 часа

Цената включва:
• Полет с авиокомпания „Turkish Airlines” София - Истанбул – Канкун – Истанбул- София с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг. и 8 кг. ръчен в салона на самолета;
• Трансфери летище – хотел – летищe;
• 7 нощувки в хотел BARCELO 5* (в един от Maya Beach, Caribe, Colonial или Tropical) на база 24 All Inclusive;
• Посрещане и обслужване на български език по време на целия престоя в Мексико;
• Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро покритие.
• Екскурзия до древния град на маите Чичен Ица с включен All inclusive пакет;

Цената не включва:
• Допълнителни екскурзии в Мексико, които се заявяват и заплащат от България, най-късно при доплащането на пакета:
• Посещение на парка Xcaret Park с включен обяд и напитка – 190 евро;
• Екскурзия до Тулум и Коба с включен обяд – 115 евро;
• Бакшиши за портиери, носачи на багаж, допълнителни екскурзии на място – заплащат се на място по ваше желание (очаквани са, но не са задължителни);
• Хранения извън посочените в програмата;
• Необходими такси за плащане в Мексико:
1) Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване!
2) Еко такса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване!
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително от България.
• Застраховка „Отмяна от пътуване“,
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, след сключване на договора или в момента на депозитно плащане на резервацията. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 80 лв. на човек в двойна стая. Повече информация в офиса на фирмата.

Условия на резервация:
• Депозит при записване 500 евро на човек.
• Доплащане до 30 дни преди пътуването.

Barcelo Maya Grand Resort 5*
https://www.barcelo.com/en-us/barcelo-maya-grand-resort/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=my_business&utm_content=7320GR
Разположение:
Хотелът е разположен на плажа в курортната зона Ривиера Мая, на 25 км от Плая дел Кармен, на 35 км от гр. Тулум, на 75 км от летището и на 85 км от центъра на гр. Канкун. Включен е в групата хотели Barcelo
Построен е през 2006г. Състои се от комплекс от 3-етажни бунгала; общо 960 стаи:
840 Superior (ex deluxe, 1 king/2 twin)
100 Junior Suite Club Premium (холна зона и спална зона, диван-легло, халат и чехли, везни, привилегии Club Premium)
8 Suite Club Premium (спалня c легло king, хол с трапезария, диван, халат и чехли, баня и отделен санитарен възел, привилегии Club Premium)
8 Family Suite (гледка към градината, спалня, хол, везни, чехли, баня и отделен санитарен възел, без балкон или тераса, 85 м2)
4 Master Suite Club Premium (на 3 етаж, спалня с легло king, джакузи, баня и отделен санитарен възел, хол с трапезария, диван, халат и чехли, привилегии Club Premium)
Има 8 стаи категория Deluxe за инвалиди (по запитване)
Настаняването с животни не е разрешено.
В стаите: балкон или тераса, вана или душ, сешоар, халат, дъска за гладене, вентилатор
сателитна телевизия, телефон, кафеварка, ютия, безжичен интернет - платено (за Club Premium - безплатно), климатик, набор за приготвяне на кафе/чай, радио, сейф - в стаята, безплатно, мини-бар - безплатно (зарежда се ежедневно), room service - денонощно, платено
На територията на хотела: 7 бара (2 в лобито, 2 басейна, бар-театър, спортен, лаундж),
4 басейна (някои с джакузи), 2 джакузита, снек-бар (2 - El Mariachi и Palmeras (обяд и закуски)), 1 конферентна зала (макс. 1300 души), магазини, коли под наем, безжичен интернет - платено (за Club Premium - безплатно), интернет – платено, организация на сватби, салон за красота, спа-център, лекар на повикване, заседателна зала
Хранене: 2 ресторанти (Colonial и Tropical - международна кухня, (шведска маса - закуска, обяд, вечеря)), 4 ресторанта a-la-carte (мексикански стек-хаус Santa Fe, източен Kyoto, рибен Mare Nostrum, италиански Capri (с предварителна резервация, дрес код))
За децата: 1 детски басейн, детегледачка – платено, детска дискотека, водни пързалки (воден парк Barcy за деца до 12 год.), детски клуб (4-12 год.), детска площадка
Развлечения и спорт:
БЕЗПЛАТНИ: футбол, безмоторни водни спортове, уроци по дайвинг (в басейна, 1 урок седмично), напитки в дискотеката (местно производство), тенис на корт, сауна
тенис на маса, анимация, музика на живо, фитнес, аквааеробика, градински шах,
стрелба с лък, баскетбол, плажен волейбол, водно поло, парна баня, билярд,
джакузи, велосипеди, дартс, мини-голф (стандартно оборудване), дискотека,
вечерно шоу, напитки местно производство
ПЛАТЕНИ: спа-център, моторни водни спортове, осветление на тенис кортовете
дайвинг
Плаж: Собствен, пясък; вход в морето - пясъчен. На плажа: чадъри, шезлонги - безплатно (хамаци), кърпи - безплатно. На басейна: чадъри, шезлонги, кърпи - безплатно.