УИКЕНДИ

Уикенд в Одрин с възможност за посещение на Чорлу
Маршрут:
София - Одрин - *Чорлу - София

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Цена от: 79 лв.

Програма
Полезно
Турция
Ден 1:
Oтпътуване от София от автогара Сердика в 06.00 ч., Шел Пазарджик 07.00 ч. ,Пловдив 07.30 ч.. Преминаване на ГКПП Кап. Андреево-Капъ Куле. Пристигане в Одрин по обяд. Това е град, който заема второ място след Флоренция по концентрация на архиологически паметници и забележителности и е бил столица на Османската империя. Градът впечатлява със своите закрити базари, красиви джамии, мостове и фонтани, добре запазени дървени къщи със специална декорация и големите си паркове. Тук се сливат трите български реки Марица, Арда и Тунджа.

Възможност за разходка в центъра на града, където се намират множество магазини, предлагащи местни марки дрехи и обувки, различни видове прежди, интересно декорирани метлички с огледалце (символ на неомъжената девойка ) и много красиви кошнички, направени за подарък с плодови сапуни. Възможност за посещение на двете български действащи църкви, които ще ни посрещат и привличат с красивите си градини, засети с рози. Първата от тях е реставрираната православна църква "Св.Георги", която се намира в квартал "Барутлук"и построена през 1880 г., впоследствие реновирана и отваря отново врати през 2004 г. В края на града, в квартал "Узун кълдъръм" се намира и втория български храм "Св.Св.Константин и Елена", построен през 1869 г. и реставриран през 2008 г. Разходката още включва посещение на музея на "Здравето". Това е огромен, доста впечатляващ комплекс, построен през 15 век от султан Баязид II на брега на река Тунджа с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. С помощта на музея на "Мадам Тюсо" в Лондон са изработени восъчните фигури,благодарение на които музейното пространство оживява и посетителите се пренасят в друга епоха - на действащата някога болница и практикуваните някога методи на лечение. През 2004 г. е признат от Съвета на Европа за "Най - добър европейски музей". Посещение на символа на град Одрин – джамията "Селимие"- върховно постижение в работата на майстор Мимар Синан. Свободно време за самостоятелно разглеждане на центъра на града. Настаняване в хотела.

По желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в ресторант. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. След закуска при събран мин. от 25 човека възможност за посещение на фирмения магазин на фабрика "ТАЧ" близо до гр.Чорлу. Цена на човек 15 лв. След посещение на гр. Чорлу и фирмения магазин на „ТАЧ“ следва завръщанеще в гр. Одрин и спирка за шопинг на борсата за перилни препарати ,баклава, локум , кори за баница и много други евтини стоки. Следва посещение на търговската зона на града "MARGI OUTLET"- център с над 50 магазина и 8 заведения за хранене. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена на възрастен в двойна стая: 79 лева
Цена на 2-ма възрастени с дете до 11 г. в двойна стая: 223 лева
Цена за единична стая: 109 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Одрин;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 64.99 г.;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Автобусна панорамна обиколка на града;
 • Посещение на църквата "Свети Георги";
 • Посещение на църквата "Свети Свети Константин и Елена";
 • Посещение на Музея на здравето без включена такса/ 10 турски лири;
 • Посещение на Джамията "Селимие" - символа на града;
 • Посещение на Марги Аутлет;
 • Посещение на Борсата за Перилни препарати;
 • Пътни и гранични такси.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входна такса за Музея на "Здравето" – 10 тр. лири;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за застраховка за лица над 65 г. - 5 лв. и над 70 г. - 10 лв;
 • По желание (срещу допълнително заплащане) на цена от 15 лева шопинг до фирмения магазин на фабрика "ТАЧ" близо до гр.Чорлу.
 • Полезно е да знаете: С решение на турското правителство, от 1 юни 2021 г., при преминаване през сухопътните, морски и летищни граници на Република Турция всички пътуващи, следва да представят:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, преминаващите транзит през летищата на страната и децата до 6-годишна възраст.

При необходимост от съдействие българските граждани в Турция могат да се обръщат към следните дипломатически представителства: Посолство на България в Анкара на следните телефонни линии: +90 312 467 20 71; 427 51 42 и дежурен телефон в извънработно време +90 312 467 20 71; 427 51 42; Генерално консулство на България в Истанбул на следните телефонни линии: +90 212 281 01 14 и +90 549 792 1529; Генерално консулство на България в Одрин на следните телефонни линии: +90 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни +90 533 7396140 и на дежурен телефон в почивни и празнични дни +90 533 6298164.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

На граничен пункт Капитан Андреево НЯМА мобилна лаборатория! Не разчитайте да си направите тест на границата. Възможно е да настъпят промени и по този въпрос.

И така:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа,
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа,
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията,
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

Важат ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ!

Напомняме за HES кода!HES код, можете да попълните на адрес: https://register.health.gov.tr/ индивидуално за всеки турист - възрастни и деца!, Попълва се не по-рано от 72 часа на пристигане в Турция.
Той Ви е необходим при посещение на : МОЛ-ве, търговски обекти, обекти за услуги, заведения, места за развлечения ( например аквариуми), а също така и за тестовете за връщане в България.