УИКЕНДИ

Уикенд Солун - Метеора
Маршрут:
София - Сандански - Кулата - Промахон - Солун - Паралия Катерини - София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
21.09.2024 г.,   11.10.2024 г.,   01.11.2024 г.

Цена от: 259 лв.

Програма
Полезно
1 ден
Отпътуване от Пловдив в 5:30 ч (Дом на Културата "Борис Христов") и от София в 7:30 ч (Стадион "Васил Левски"), по маршрут Сандански - Кулата - Промахон - Солун - Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Свободно време за запознаване с курорта. Нощувка.

2 ден
Закуска. Целоднодневна екскурзия до мистичните "небесни" манастири Метеора, построени върху величествените скали край град Каламбака. Посещение на работилница за икони, с беседа и разказ за всички етапи при изработването на икони. Разглеждане на два от манастирите. На връщане спирка за обяд. Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане - вечеря в традиционен гръцки ресторант (таверна) с жива музика и богато меню. Нощувка

3 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. В 10:00 ч отпътуване за България. Панорамна автобусна обиколка на Солун: Бялата венецианска кула (XV век) - символ на града, разположена на площад Никис; Паметникът на Александър Велики; Ротондата, църква на светеца патрон на града Свети Димитър - Солунският чудотворец, въздигната върху гроба му (V век); фотопазуа на крепостта Ептапиргио, от където се открива панорамна гледка към Термическия залив, новата част с Международния панаирен център; площад Аристотелис; Арката на Галер построена през 305 г за отпразнуване на окончателната победа на Император Галер Максимилиан над персите. Свободно време за кратка разходка по интереси. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Цена за възрастен в двойна стая - 259 лева
Цена за Дете до 5.99 настанено с двама възрастни в стая заплаща 149 лева
Цена за Дете от 6 до 11.99 настанено с двама възрастни в стая заплаща 199 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт от София с автобус 3+ (TV, климатик)
 • Целодневна екскурзия до Небесните Манастири Метеора
 • 2 нощувки със закуски в Хотел Fedra, Olympus 2/3 *** в Паралия Катерини или подобен
 • туристическа програма в Солун
 • водач по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро Помощ при пътуване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив 25 лева за двете посоки общо
 • медицинска застраховка на застрахователна компания Дженерали Застраховане за лица над 65г. - 79г. - 8 лева
 • входни такси на посещаваните обекти - около 3 евро на манастир
 • гръцка вечер с жива музика, вечеря и вино - 30 евро; дете до 11.99 заплаща 20 евро
 • доплащане за настаняване в самостоятелна стая - 90лв
доплащане за предни седалки - 25лв
доплащане за двойна седалка - 90лв
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално).

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София бул. „Княз Дондуков“ No 68, с номер 1329220051000004/2024г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2023г. до 24:00ч. на 05.05.2024г.

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Лица над 80г. не се застраховат.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.