УИКЕНДИ

Уикенд на Лазурния бряг в НИЦА и още КАН, АНТИБ, ЕЗ, МОНАКО, Монте Карло
Маршрут:
София – Ница – София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
19.10.2024 г.

Цена от: 1098 лв.

Програма
Полезно
Ден 1-ви / София - Ница
10:30 ч среща на летище София Т1 на гише за полет на авиокомпания „Wizz Air” в 12.30 ч. излитане за Ница и кацане в столицата на Лазурния бряг в 14.05 ч. Трансфер до хотела в 15:30 ч.. Настаняване в хотел 3* в НИЦА. Панорамна пешеходна обиколка /включена в цената/ - разглеждане на столицата на Лазурния бряг – ще започнем от централния пл.“Масена”,, Градината Алберт І , после ще се отправим към стария град с Кметството, Операта, съдебната палата, пазарът на Цветята, двореца Ласкари, крайбрежния булевард “Променад дез`англе”, Статуята на свободата. Следва разходка до хълма на средновековната крепост с красиви градини, водопад и панорама на цяла Ница. Нощувка.

Ден 2-ви / Кан - Антиб
Закуска. Свободно време в Ница или 09 ч. Екскурзия до Кан и Антиб. Отпътуване за курорта КАН, чийто девиз е „Животът е празник”. Пешеходна разходка в центъра на Кан: Кметството, яхтеното пристанище, Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията продължавяме по крайбрежния булевард Кроазет, където се редуват елитни хотелски вериги , ботици и крайбрежни кафенета. Свободно време за ароматно кафе или Разходка с в туристическо влакче през курорта и изкачване на хълма на средновековния град, откъдето се открива красива панорама на залива и Леринските острови /с доплащане 12 € /. 13ч. Продължаваме към Антиб - едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Разходка в стария средновековен град: колоритния пазар, старото кметстно, Катедралата Notre-Dame до музея на Пабло Пикасо. Свободно време за обяд и сувенири. Връщане в Ница. Вечерна разходка по крайбрежния булевард “Променад дез`англе” и светлините на романтичния залив на ангелите до хотел „Негреско“ и пл. Масена. Ще се включим в нощния живот на града, в някой от крайбрежните локали. Нощувка.

Ден 3-ти / НИЦА - селцето ЕЗ с Музея на парфюмите“Фрагонар“ и княжество МОНАКО и Монте Карло
Закуска. Свободно време в Ница или по желание* в 09 ч отпътуваме за княжество Монако по панорамен път с красиви гледки , ще спрем да разгладаме живописното селище Eze, кацнало на една скала над средиземно море. Тук сякаш времето е спряло, озоваваме се в сред тесни каменни улички, осеяни с галерии, магазинчета, малки хотели и ресторанти. В музея на парфюмите на фабрика “Фрагонар” ще се запознаем с историята на производството и възможност за закупуване на парфюми и козметика на заводски цени. На обяд пристигане в Княжество Монако. Пешеходна разходка в Ботаническата градина, Окенографския музей/отвън/, Катедралата и Двореца на фамилия Грималди и закупуване на сувенири от Княжеството. Свободно време за обяд . Отпътуване за центъра на Монте Карло по маршрута на рали “Монте Карло”, завоя“фибата“. Свободно време в района на световноизвесното Казино и Гранд Хотел. Връщане в Ница. По желание* Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4-ти / Ница - София
Закуска. Освобождаване хотел. Свободно време за обяд, музеи или шопинг в елегантната Galerie la Fayette. 12:00 ч. трансфер до летището в Ница. Отпътуване в 14:40 ч. за България с полет на Wizz Air. Пристигане на летище София Терминал 2 в 17:50 ч.

Цена за възрастен в двойна стая - 1098 лева
Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни - 1045 лева


Доплащане за единична стая: 239 лв.
Цените са валидни при група от мин. 18 души

Пакетната цена включва:
 Самолетен билет: София-НИЦА-София с Авиокомпания WIZZ AIR;
 Трансфер: летище - хотел - летище;
 Летищни такси ;
 1 pъчен багаж с максим. размер 40х30х20 см. /Раница ИЛИ Дамска чанта /;
 3 нощувки със закуски хотел *** в Ница;
 Пешеходна обиколка на НИЦА с екскурзовод на български език.
 Мед.застраховка за целия престой на стойност 5000 евро;
 Водач от “ИНТЕРТРАВЕЛ” - при мин. 18 души

Цената не включва:
o 1 pъчен Приоритет багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/- 102 лв. в двете посоки, заявява се и плаща с Депозита;
o Такса за чекиран багаж с доплащане: куфар до 10 кг / с размери 55 x 40 x 20 см / – 114 лв. в двете посоки, заявява се и плаща с Депозита;
o Такса за чекиран багаж с доплащане: куфар до 20 кг – 158 лв. в двете посоки, заявява се и плаща с Депозита;
o запазено място с самолета от 25 лева до 45 лева на посока по желание;
o запазено място с самолета XL – с широко разтояние за краката 1 ред ,12 и 13 ред от 50 лева до 60 лева на посока по желание;
o Екскурзия до Кан и Антиб – възрастен 120 лв, дете до 12 год – 80 лв.- при минимум 16 записани
o Екскурзия до селцето ЕЗ с Музея на парфюмите“Галимар“ и княжество МОНАКО и Монте Карло - възрастен - 145 лв, дете до 12 год – 99 лв. при минимум 16 записани
o Туристическа такса в Ница: 1,50 € на турист на ден за хотел 2*; 2,50€ на турист на ден в хотел 3* -заплаща се на място на рецепцията на хотела.
o Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 80 год. – 10 лв./ задължително /
o Бакшиш за шофьора (2 € на турист на ден - заплаща се задължително на място)
o Входна такса за Океанографския музей (16 € , за деца - 8 €) в Монако
o Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
o Билети за градски транспорт
o Горивната такса по тази програма се обявявя 20 дни преди отпътуване - задължителна.
o Застраховка "Отмяна на пътуване" 4 % от стойността на пътуването /препоръчваме Ви сключването на тази застраховка с Ковид покритие!
o Важно !Във връзка с поскъпване на цените на горивата, такси и др. транспортни разходи сме принудени да обявим допълнителна горивна такса по програма: позовавайки се на т. 2.1.7.1. от условията по договора за пътуване на ИнтерТравел – М.Д."- При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото."Горивната такса по тази програма – 20 дни преди отпътуване.

Начин на плащане:
Депозит 350 лв. вноска + такса багаж
Доплащане до 20 дни преди тръгване

Забележки: Цените на багажа подлежат на препотвърждение и са валидни, ако се заяви в момента на резервацията
Забележка: След закупуване на билетите депозита и такса багаж са невъзвръщаеми при отказ от пътуване!

Необходими документи: валидна Лична карта мин. 6 месеца след пътуването; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; За деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите /оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.
Важно ! Санитарни и медицински изисквания за Ница/Франция към 01.12.2022 г Пътуване до Франция от страни от „зелена зона“, включително от България:
за пътниците, НЕ СЕ изискват никакви други документи нито тестове , нито сертификати.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата. Туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването при промяна на цените от страна на хотелите и авикомпанниите. Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива; Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти. Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорa не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Условия за путъване с авиокомпания: WIZZAIR
https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-informatsiya/%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6
норма за безплатен превоз : една малка чанта ръчен багаж / с размери максимум 40 х 30 х 20 см / на борда на самолета без остри предмети, шишета и флакони/
ръчен багаж с доплащане - Големият Ръчен багаж до 10 кг - / с размери 55 x 40 x 23 см / без остри предмети, шишета и флакони/
чекиран багаж с доплащане: куфар до 10 кг или куфар до 20 кг / с размери 149 x 119 x 171 см /

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” 03700100004263 от 13.01.23 “ЗД EUROINS” АД - София, бул. Христофор Колумб № 43, Тел: 02 /9651 525, Б-Т:121265113